West-Kaap

Reviews West-Kaap

8,9
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,4 Locals
8,8 Natuur
8,4 Interessant
8,8 Stranden
  • Aantal reviews: 8
  • Aantal waarderingen: 5

Zimbabwe was met zijn Victoria Falss 1 van de mooiste plekken . (bezocht in september 2018)

Review geschreven door K Lamberts op 18 november 2018

Je moet er geweest zijn , vooral als je fotografie als hobby hebt. Ik zou zeggen, niet wachten. Vooral de big 5 was een belevenis om te zien en de verre natuur vergezichten. Ook de vele wijnen die er geproduceerd worden zijn zeer aantrekkelijk.
Bezoek vooral de vele natuur parken die er zijn.

Pluspunten West-Kaap

  • Het eten en drinken is erg goedkoop
  • en heel smaakvol.
Ultieme tip: Overdag moet je reizen, in de avond na 20.00uur niet meer op straat komen ivm de vele berovingen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Neem eens een andere weg! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Derk Budde op 28 december 2017

De West-Kaap in Zuid-Afrika is bijzonder de moeite waard. Natuurlijk zijn er prachtige plekken te bezoeken zoals Kaapstad, de Tafelberg, Constantia, Stellenbosch en noem ze allemaal maar op. Huur een auto en neem eens een andere route, dan kom je onverwachts op interessante en mooie plekken.

Pluspunten West-Kaap

  • Goede wijn
  • Lekker eten
  • Niet duur
  • Mooie natuur

Minpunten West-Kaap

  • Lange afstanden
  • Dus goed plannen
Ultieme tip: Ga niet naar het bekende Kaap de Goede Hoop op het schiereiland. Ga wel met zonsondergang en een fles wijn naar Cape Agulhas. Dit echt het meest zuidelijkste punt van Zuid-Afrika.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig landschap met indrukwekkende vergezichten (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Harry Spierings op 19 november 2017

Mooiste plekken : Groot Constantia, Houtbaai, Stellenbosch, Hermanus Gardenroute, Mosselbaai, Franschhoek enz. Je moet deze plaatsen bezoeken. Zeker de wijnhuizen en de kustgebieden. Ook is Kaapstad zelf zeer de moeite waard.

Pluspunten West-Kaap

  • Vriendelijke mensen overal. Lekker eten en drinken
Ultieme tip: Goed restaurant Le Bon Vivant in Franschhoek.
Aangeraden voor: Stellen

Prachtig (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Ronald Hardenbol op 05 november 2017

Je rijdt met de auto richting Muizenberg strand, en pakt de afslag naar St. James. Vanaf de weg zie je de geweldig gekleurde huisjes al staan. Parkeer je auto bij het treinstation en ga door de tunnel heen naar het strand waar de prachtige huisjes staan. Er is een zwembad gemaakt in de zee. Ook kan je de hop on hop off bus nemen en via de bus de gehele route langs het strand nemen. Je komt langs leuke restaurantjes en mooie parelwitte stranden. Er wordt tegelijkertijd via een headphone iets verteld over de cultuur, gebouwen, stranden etc. Tegen de avond voor zonsondergang moet je naar Signal Hill om van de zonsondergang te genieten. Ga wel op tijd zodat je een goeie plek hebt om het te bezoeken en goed kunt parkeren.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten West-Kaap

  • kleurrijk
  • diversiteit
  • gastvriendelijkheid

Minpunten West-Kaap

  • toeristisch
  • veel file
  • veel zwervers
Ultieme tip: Ga mee met een shark diving tour en beleef het spectaculaire geweld van de great white shark!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De prachtige veelzijdige West-Kaap (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Rachelle Maassen op 21 mei 2017

De West-Kaap biedt voor ieder wat wils! Zon, zee, strand, cultuur, avontuur, noem het maar op. Ik was na vier maanden nog steeds niet uitgekeken op dit mooie land en zal er zeker nog een keer terugkomen.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten West-Kaap

  • Vriendelijke mensen
  • Veelzijdig

Minpunten West-Kaap

  • Kans op beroving
Ultieme tip: Restaurant Mama Africa is de perfecte combinatie voor heerlijk traditioneel eten en geweldige live muziek!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tussen hemel en aarde ligt een vallei (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Astrid Veerkamp op 10 mei 2017

De inmiddels verharde R320 tussen Caledon en Hermanus gaat dwars door de Hemel & Aarde Vallei. In deze vallei maken vijftien vineyard de mooiste wijnen van Zuid-Afrika. Elke wijnfarm heeft proeverijen. Mijn favoriet is Creation Wines, waar de topkok de lekkerste gerechtjes bereidt die perfect combineren met hun wijnen. Uiterst deskundig personeel begeleidt de proeverij en beantwoordt elke vraag. Een absoluut onvergetelijke ervaring.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Ga wijnproeven bij een van de 15 vineyards in de Hemel & Aarde Vallei en daarna walvissen spotten in Hermanus.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West-Kaap absoluut de moeite waard (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Esmé Arkes op 17 januari 2017

West-Kaap is een provincie in Zuid-Afrika. En zeker niet de minste. Als je het namelijk over Zuid-Afrika hebt dan mogen de Gardenroute en Kaapstad niet ontbreken. Laten deze twee nu net in West-Kaap liggen.

Mijn reis begon in Port Elizabeth en eindige in Kaapstad. Wat ik zelf echt de moeite waard vond, waren Mosselbaai, Tsitsikamma en Kaapstad zelf. Als je van natuur houdt dan zijn er in Tsitsikamma enkele mooie wandel- en fietsroutes. Mosselbaai is echt een surfstad, maar je kunt hier ook aan cage diving doen. Eén van s'werelds beste spots om witte haaien te zien. Kaapstad zelf is in één woord Wauw!! Er valt hier zoveel te beleven.

Wat ik zelf niet zou aanraden is Port Elizabeth. Misschien komt dat doordat mij de andere plaatsen meer aanspraken. Ook zou ik niet zo snel nog eens naar de Cango caves in Oudtshoorn gaan. Het had in mijn ogen geen toegevoegde waarde. Wat hier wel top was, was dat er een Nederlandse gids was. Of eigenlijk een Zuid-Afrikaan die zo goed mogelijk Nederlands probeerde te spreken. Want deze twee talen lijken nogal op elkaar. Kom je niet op een woord tijdens je reis? Zeg het in het Nederlands en vaak begrijpen ze je dan wel.

De mensen in Zuid-Afrika zijn erg aardig en willen je maar al te graag helpen. Iets wat we misschien niet gewend zijn in Nederland is dat wanneer je daar uiteten gaat je minsten 10% fooi moet geven. Soms is dit al verrekend op de bon.

Enkele praktische tips:
- Zorg dat je altijd contant geld bij je hebt aangezien je niet overal kunt pinnen.
- Zeker in West-Kaap zijn er genoeg wandelroutes, dus zorg dat je goede schoenen hebt.
- Soms is het verstandig om van tevoren activiteiten te boeken want het kan nog wel eens vol zitten.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben! Ik heb in ieder geval erg genoten van mijn reis door de West-Kaap

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten West-Kaap

  • Goede wegen
  • mooie natuur
  • Gezellige steden/dorpen

Minpunten West-Kaap

  • Zeer toeristisch
Ultieme tip: Een echte aanrader blijft het Cage diven in Mosselbaai. Het is iets duurder dan de overige activiteiten in die streek maar absoluut de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een van de fijnste provincies van Zuid-Afrika (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Met moderne steden zoals Kaapstad en Stellenbosch binnen haar grenzen, is de provincie West-Kaap een van de meest leefbare gebieden in Zuid-Afrika. Sterker nog, dit is de plek om te baden in de luxe die het land te bieden heeft. Hier proef je de hemelse wijnen van Stellenbosch, lig je languit op de mooiste Kaapse stranden, vind je de meest fantastische restaurants van Franschhoek en winkel je overal tot je erbij neervalt. Huur een auto en verken dit gebied van bergen, wijngaarden en pittoreske dorpjes. Bezoek eigenwijze struisvogels in de woestijn Karoo en zoek naar witte haaien in Gansbaai. Ga surfen in Muizenberg, eet verse vis in Paternoster en mosselen in Knysna. Zo kan ik nog uren doorgaan.
Ontdek het zelf!!!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten West-Kaap

  • Vriendelijke locals
  • Betaalbaar
  • Prachtige stranden
  • Waanzinnige autoroutes
  • Luxe
  • Lekker eten
  • Heerlijke wijnen

Minpunten West-Kaap

  • Toeristisch
Ultieme tip: Ga een paar dagen naar de Westkust. Dit is een heel ander soort Zuid-Afrika: verlaten, droog, gemoedelijk. En je vindt er de beste visrestaurants!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen West-Kaap

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors