Emigreren naar Zuid-Afrika

Emigreren naar Zuid-Afrika

Heb je werk aangeboden gekregen in Zuid-Afrika? Ben je thuis uitgekeken? Of ben je gewoon smoorverliefd op het indrukwekkende land geworden? Emigreren is een grote stap, en wil je die stap in de goede richting zetten zorg dan dat je alles rondom je verblijf en heenreis goed regelt. Heimwee naar Nederland is niet nodig, want ook in Zuid-Afrika is er een Utrecht, Ermelo, Middelburg en Amersfoortte vinden (tussen Johannesburg en Swaziland).

De ongerepte natuur, de mentaliteit van de bevolking, je bewegingsvrijheid en het aangename klimaat zijn natuurlijk slechts enkele reden om van continent te veranderen. Behalve dit alles, is de infrastructuur voor Afrikaanse begrippen ook nog eens uitstekend.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Voorop staat dat Zuid-Afrika voor veel mensen een geliefd land is om langer te blijven dan een vakantie. Realiseer je wel dat je eerst alle regelgeving rond het immigratiebeleid zal moeten doorbreken en dat je alle zaken rondom je vaste verblijf goed moet checken wil je een nieuw bestaan opbouwen in Zuid-Afrika.

Verblijfsvergunning Zuid-Afrika

Helaas krijg je niet zomaar een visum voor onbepaalde tijd cadeau als je naar Zuid-Afrika wilt verhuizen. Het land laat geen onbeperkte golf van migranten toe. Als dokter of grote investeerder zul je snel een werk- en verblijfsvergunning krijgen, maar voor de meeste mensen is het niet zo makkelijk.

Om de werkgelegenheid en economie in het land te bevorderen is het ongeschoolde werk in Zuid-Afrika in principe gereserveerd voor de eigen bevolking. Om die reden kom je niet zomaar in aanmerking voor een verblijfsvergunning en zul je tenminste duidelijk moeten maken dat je een (belangrijke) bijdrage aan het land zult leveren.

Wonen in Zuid-Afrika

De belangrijkste stap die je zet als je gaat emigreren is het zoeken naar een geschikt woonadres. Je wilt waarschijnlijk niet in de armste gedeeltes van de relatief onveilige townships terechtkomen. De grootste makelaar in Zuid-Afrika is Pam Golding. Aangezien het zoeken naar een geschikte makelaar een heel karwei kan zijn is het aan te raden om je via Nederlanders die in de buurt wonen te laten informeren over betrouwbare makelaarskantoren in Zuid-Afrika.

Wees je ervan bewust dat de procedure van het kopen of huren van een huis in Zuid-Afrika niet altijd verloopt zoals in Nederland; onder sommige makelaars is de interesse in je portemonnee namelijk erg groot.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors