Landnummer en landcode Zuid-Afrika

Landnummer en landcode Zuid-Afrika

De meeste communicatiemiddelen zijn in Zuid-Afrika net zo goed ontwikkeld als in westerse landen. Het telefoonsysteem is het modernste en best ontwikkelde systeem van Afrika en de mobiele netwerken zijn over het algemeen prima. Als je voor langere tijd op vakantie gaat is het verstandig om een Zuid-Afrikaanse simkaart te kopen. Als je telefoon een simlock heeft, dan kun je voor ongeveer tien euro al een Zuid-Afrikaanse telefoon kopen. Geef voordat je vertrekt het landnummer en landcode van Zuid-Afrika thuis door. Zo blijf je altijd bereikbaar voor het thuisfront en kunnen zij gemakkelijk bellen naar Zuid-Afrika.

Landnummer Zuid-Afrika

Om vanuit Nederland te bellen moet je de toegangscode voor een internationale telefoonverbinding, het landnummer of landcode van Zuid-Afrika en het netnummer van de stad weten. Met de internationale toegangscode (IDD) is het mogelijk om zonder tussenkomst van een telefooncentrale naar het buitenland te bellen. Deze code is voor alle Europese lidstaten 00. Vervolgens toets je het landnummer van Zuid-Afrika in.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Naast het landnummer of landcode van Zuid-Afrika, moet je ook weten wat het netnummer van een bepaalde regio is. De belangrijkste netnummers zijn 021 voor Kaapstad, 011 voor Johannesburg en 031 voor Durban. Als je vanuit Nederland naar Kaapstad wil bellen draai je dus eerst 00 - 27 - 021 en dan het abonnementsnummer. Als je naar huis belt draai je 00 gevolgd door het Nederlandse landnummer of landcode om vanuit Zuid-Afrika naar Nederland te bellen.

Landcode Zuid-Afrika

De tarieven van lokale providers zijn vaak drie keer zo goedkoop als die van Nederlandse providers. Bij je eigen provider betaal je niet alleen voor uitgaande gesprekken, maar ook voor binnenkomende lokale en internationale gesprekken. Het is dus zeker de moeite waard om een Zuid-Afrikaanse simkaart te kopen.

Bellen naar Zuid-Afrika

Als je wil bellen naar Zuid-Afrika hoef je vrijwel geen rekening te houden met een tijdsverschil. Alleen in de zomer is het in Zuid-Afrika een uur later dan in Nederland, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iemand wakker belt.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors