Tijd en tijdsverschil Zuid-Afrika

Tijd en tijdsverschil Zuid-Afrika

Hoe laat is het in Zuid-Afrika? Als je van plan bent om daar op vakantie te gaan, heb jij je dit waarschijnlijk al afgevraagd. Zuid-Afrika ligt vrijwel recht onder Nederland waardoor de tijd in deze landen over het algemeen gelijk loopt. In zomer hoef je geen rekening te houden met de tijd in en het tijdsverschil met Zuid-Afrika, want het is daar dan even laat als in Nederland. In de winter is er wel een uur tijdsverschil met Zuid-Afrika, omdat de klok in Nederland dan een uur naar achteren wordt gezet.

Tijdsverschil Zuid-Afrika

Een van de voordelen van een reis naar Zuid-Afrika is dat de kans op een jetlag erg klein is. De vlucht overbrugt meer dan 9.000 kilometer en duurt minimaal elf uur, maar blijft ongeveer op dezelfde breedtegraad. Ondanks de grote afstand is de kans op een jetlag dus erg klein, omdat Zuid-Afrika bijna loodrecht ten zuiden van Nederland ligt.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

De tijd en het tijdsverschil in Zuid-Afrika zijn in de zomer niet anders dan in Nederland, maar toch lijkt de klok daar anders te lopen. Als het in Nederland zomer is, is het namelijk winter in Zuid-Afrika! Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen daar tegenovergesteld lopen aan die in Nederland.

Tijd Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land waar ontzettend veel te zien is. Van wilde dieren tot groene natuurparken. En van verlaten stranden tot drukke steden. Wil je het beste halen uit jouw tijd in Zuid-Afrika, maar blijf je niet zo lang? Overweeg dan om een binnenlandse vlucht te maken. Blijf je langere tijd in Zuid-Afrika en wil je dit uitgestrekte land goed ontdekken? Huur dan een auto en volg een van de populaire autoroutes door Zuid-Afrika.

Hoe laat is het in Zuid-Afrika?

De tijd en het tijdsverschil in Zuid-Afrika is afhankelijk van wanneer je op vakantie gaat. Van maart tot oktober wordt in Nederland de zomertijd aangehouden waardoor er geen tijdsverschil is met Zuid-Afrika. In de winter gaat de klok in Nederland een uur achteruit, waardoor het hier een uur vroeger is dan in Zuid-Afrika.

Tijd en tijdsverschil Kaapstad en Johannesburg

Tijd en tijdsverschil Kaapstad
Tijd en tijdsverschil Johannesburg

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors