Addo Elephant National Park
8,4
8,8 Algemene ervaring
8,1 Natuur
- Stranden
9,2 Wildlife
9,0 Overige activiteiten
7,4 Bereikbaarheid

Addo Elephant National Park

door Lana Leach & Anouk Jansen

Olifanten, olifanten en nog eens olifanten. Rond de middag drinken, stoeien en toeteren wel honderd van deze enorme Afrikaanse dieren in een modderige waterpoel van het Addo Elephant National Park. Wanneer het koeler wordt, trekken de kuddes naar het omliggende droge landschap dat van heuvelachtige valleien rond de Sundays River overloopt in uitgestrekte zandstranden. Wij zagen hier niet alleen de Big Five, maar ook de Big Seven! 

In Addo Elephant National Park struinen ruim zeshonderd olifanten rond in een gebied van zo'n 120.000 hectare. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd besloten om hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Nu is het uitgegroeid tot een van grootste nationale parken in Zuid-Afrika. En óók een van de mooiste, vinden wij. 

ZELF NAAR Addo Elephant National Park?

Bekijk alle 40 reizen naar Addo Elephant National Park

Waarom het Addo Elephant National Park?

Het park kent een grote diversiteit in de diersoorten en het landschap. Je kunt uren door het park struinen en tientallen olifanten tegenkomen: van drinkende baby’s tot plots overstekende olifanten. Daarnaast kun je op je eigen houtje het park ontdekken, maar ook met gidsen die veel kennis hebben over de dieren. Bovendien:

 • Is het park malariavrij; onbezorgd op safari dus!
 • Kun je er op strandsafari naar de Sunday's River Mouth. Met een hengel en sandboard in je hand wandel je door de duinen en spot je walvissen, dolfijnen en met een beetje geluk de witte haai.
 • Laat het park kinderen toe en is het een van de weinige kindvriendelijk safari’s in Zuid-Afrika.
 • Kajak je er of maak je een boottocht dwars door het park via de Sunday's River. Vanaf het water bestudeer je een groot aantal vogelsoorten.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in het Addo Elephant National Park?

Het park ligt aan de voet van de prachtige Zuurberg Mountains. Het landschap rondom deze bergen is adembenemend en biedt geweldige mogelijkheden om mooie plaatjes te schieten van de panoramische uitzichten. De mooiste bezienswaardigheid van het park zelf is met stipt natuurlijk de tientallen olifanten: van jong tot oud! Het is prachtig om te zien dat de olifanten hun eigen weg gaan, uit het niets de bosjes uit kunnen komen en hoe de baby-olifanten rondhuppelen. Daarnaast is het aan te raden om een nacht in het park te verblijven, waarbij je slaapt onder de magische sterrenhemel en wordt gewekt door het geluid van de dieren. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met meer dan 400 vogelsoorten in het park. Je kunt kleurrijke vogels spotten, zoals de zeldzame en bedreigde Kaapse gier en vele andere soorten die in het park voorkomen. 

Welke landschappen en dieren zie ik in het Addo Elephant National Park?

Olifanten natuurlijk! Maar naast olifanten en mestkevers zijn ook veel andere diersoorten geherintroduceerd in hun oorspronkelijke thuisgebied. Leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels vullen tegenwoordig de Big Five aan in het reservaat. Om de kans te vergroten dat je deze dieren tegenkomt, hangt er bij de ingang van het park een kaart met de plekken waar de dieren het laatst zijn gezien.

Verder versieren onder meer hyena's, antilopen, zebra's en stokstaartjes het graslandschap dat zich uitstrekt over het Zuurberg-gebergte en delen van de Karoo.

Uniek aan Addo is dat het zuidelijke gedeelte ook een marinesectie bevat. In dit stuk van de Indische Oceaan zwemmen witte haaien en tussen juni en december zuidkapers. Daarmee is het reservaat een van de weinige natuurparken in de wereld waar je de Big Seven kan spotten, en de enige in Zuid-Afrika.

Hoeveel dagen moet ik uittrekken voor het Addo Elephant National Park?

Binnen een dag kun je het grootste gedeelte van het park hebben gezien. Toch raden wij aan om ook te overnachten in het park. Dit geeft je de mogelijkheid om een avondsafari te doen of juist heel vroeg in de ochtend weer op safari te gaan. Hierdoor spot je dieren die overdag minder actief zijn. 

Waar kan ik het beste overnachten?

De oudste en grootste overnachtingsplek in Addo is het Main Camp. Je kunt hier kamperen, in boshutten en safaritenten slapen of een luxe chalet huren. Bijzonder aan Main Camp is dat er een uitkijkplek is op een waterput die in het donker is verlicht. Zo bewonder je zowel overdag als 's nachts het schitterende dierenrijk. En de volgende ochtend schudden het getetter van olifanten en leeuwengebrul je wakker! Een overnachting in Addo Elephant National Park maakt je ervaring pas echt onvergetelijk.

Wat is de beste reistijd voor het Addo Elephant National Park?

Het park is het beste te bezoeken in de maanden juni tot september. In de droge maanden verzamelen veel dieren zich bij de waterpoelen, waardoor je een grotere kans hebt om verschillende dieren te zien. Desalniettemin is het park het hele jaar de moeite waard om te bezoeken. De kans om dieren te spotten is nét iets groter in het droogseizoen. 

In de zomer kun je het park het beste halverwege de ochtend bezoeken wanneer de olifanten samenkomen bij drinkplaatsen. Hier komen soms wel honderden moeders, vaders en kalfjes bijeen voor een groot waterspektakel. In de winter is de vroege ochtend hét moment voor een bezoek. Omdat het park veel onverharde wegen heeft, is het onbegaanbaar na en tijdens heftige regenval.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Met welke reisorganisatie kan ik naar het Addo Elephant National Park?

Als je liever niet op eigen houtje naar het Addo Elephant Park gaat, dan is er gelukkig nog een grote verscheidenheid aan reisorganisaties die de leukste tripjes naar de het Addo Elephant Park voor je verzorgen. Elke organisatie is gespecialiseerd in een ander soort reis. Van groepsreizen, familiereizen en luxe reizen tot individuele reizen, fly-drives en camperreizen. De experts van Zuid-Afrika.nl hebben hun koppen bij elkaar gestoken en de beste reisorganisaties voor je trip langs het Addo Elephant Park voor je uitgezocht.

Wat vinden andere reizigers van het Addo Elephant National Park?

Benieuwd wat andere mensen vonden van het Addo Elephant Park? Op Zuid-Afrika.nl verzamelen we koffers vol met tips van reizigers die je voorgingen. Lees bijvoorbeeld de reviews over het Addo Elephant National Park, de reviews over de Oost-Kaap of de reviews over Port Elizabeth. En laat je inspireren! Op de website van Addo Elephant National Park vind je meer over de safari´s  en andere praktische informatie.

In de buurt van het Addo Elephant National Park:

Port Elizabeth
Graaff Reinet
Knysna
Garden Route
Plettenbergbaai

Ook populair in Zuid-Afrika:

Krugerpark
Tsitsikamma National Park
Pilanesberg National Park
Bontebok National Park

Belangrijke links:

SANParks
Addo Tourism

Reizen Addo Elephant National Park

Meer Addo Elephant National Park

Reviews Addo Elephant National Park

De beste plaats ter wereld om olifanten te beleven; een onvergetelijke ervaring (bezocht in februari 2023)

Review geschreven door Izabel Trappeniers op 10 mei 2023

Wij reden met gehuurde 4X4 landcruiser vanuit Port Elizabeth naar Main camp. Direct na aankomst werden we reeds begroet door 2 olifanten bij de pool aan de receptie. Ons chalet was fantastisch: prachtig uitzicht , super terras waar we iedere ochtend ontbeten , alles mooi -praktisch en proper.
De meest fantastische ervaring was bij de pools waar we honderden olifanten zagen van alle leeftijden. Vlakbij ons zagen we een baby olifant drinken bij haar-zijn mama. We zagen de olifanten spelen in de modderpool, zich wassen, drinken etc. Heerlijk, dit kan je nergens anders zo beleven . De olifanten zijn rustig en stralen geluk en kalmte uit. We zagen ze overal , ook gewoon langs de weg aan het eten.
We zagen ook vele andere dieren zoals zebra's , knobbelzwijnen, koedoes, baboons, vossen reebokken enz. Er is ook een fantastisch zwembad in main camp waar we tijdens het zwemmen een velvet aapje zagen die kwam drinken aan een plas water bij het zwembad. Dit park is een echte aanrader!!!!!

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • je kan veel olifanten van héél dichtbij beleven
 • prachtig malaria vrij park
 • niet te veel andere auto
 • dus relatief rustig
 • prachtige logies in main camp

Minpunten Addo Elephant National Park

 • geen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Addo, perfect voor iedereen. (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Remy Ceulemans op 30 november 2019

Wat een fantastisch park! Groen, divers maar toch erg overzichtelijk. In een dag kan je gemakkelijk het hele park doorrijden en daarom is de kans groot dat je indrukwekkende diersoorten tegenkomt. Een absolute aanrader.

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • overzichtelijk
 • veel dieren
 • afwisselende natuur

Minpunten Addo Elephant National Park

 • enigzins een parkgevoel
Ultieme tip: Haal bij de ingang een parkgids. Hierin staan alle routes goed uitgeled en vindt u leuke info over de aanwezige dieren. Neem ook uw verrekijker mee ivm meerdere uitkijkpunten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

om stil van te worden (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sacha Slikker-van Steenis op 13 november 2018

De gids ging meteen naar de waterplaats waar meer dan 100 olifanten aan het drinken, spelen en samen zijn waren. Zinder gids hadden we deze ervaring nooit mee gemaakt. Het was een fantastische ervaring waar we allemaal muisstil van werden

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • mooi
 • overzichtelijk
 • goede gidsen
Ultieme tip: Neem een gids en heep en ga niet met eigen vervoer
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Veel olifanten en zebra’s! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Tessa Wagensveld op 12 november 2018

Fantastisch park! Wij hebben hier olifanten, zebra’s, antilopen, eland en een Buffalo gezien. Park goed met eigen auto te bezoeken. Vooral bij warm weer komen er veel dieren naar de waterplaatsen. Naast de safari’s betaal je ook nog park toegang.

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • Goed met eigen auto te doen

Minpunten Addo Elephant National Park

 • De sunset safari viel na Kruger tegen.
Ultieme tip: Ga bij warm weer een tijdje bij een waterplaats staan. Je kijkt je ogen uit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Game Drive Addo Elephant National Park (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Marco Eeken op 11 november 2018

Vanuit Camp Figtree gelegen op ongeveer 30 minuten rijden een Game Drive genaakt naar Addo Elephant National Park. Onderweg naar het park worden we al getrakteerd apen en giraffen (zelden zichtbaar). In het park rijden we langs diverse wrattenzwijnen en zien we ook kudo's in de verte tussen de bomen lopen wat olifanten. Na een uurtje rijden we richting een waterplaats en daar beleven een prachtig schouwspel van een stuk of 30 tot 40 olifanten van klein tot groot die allemaal water komen drinken. Na het aanschouwen van deze prachtige dieren rijden we verder. Een half uurtje later zien we een opstopping, er moet dus wat te zien zijn en ja hoor er ligt een leeuw te genieten in de schaduw, fantastisch. Even later blijken er meer leeuwen te zijn, 5 in totaal. Er nadert een groepje van 3 olifanten, wat gaat dit worden? De olifanten komen steeds dichterbij de leeuwen en de jongste van het stel jacht de leeuwen op en deze kiezen het hazenpad, prachtig om te zien. Op de terugweg zien we nog meer zwijnen, diverse vogels en zebra's. Kortom Addo Elephant National Park is een aanrader!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • spotgoedkoop
Ultieme tip: Zorg dat je rond 10 uur bij een waterplaats bent, de grootste kans om olifanten te zien die komen drinken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Safari (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Chantal Terveer op 29 december 2017

Ik ging mee op safari, dit is een erg leuke ervaring en veel wilde dieren gezien die de vrijheid hebben in het park. Wel een lastige plaats om te bereiken. Er gaan geen taxi's heen en moet met eigen vervoer komen. Erg leuke begeleiders en vriendelijk

7,8
8 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
5 Bereikbaarheid

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • vriendelijk
 • groot
 • leuk

Minpunten Addo Elephant National Park

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Tip: zorg voor eigen vervoer
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika op zijn mooist! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Jacqueline van der Beek op 02 december 2017

In de groene omgeving van Addo Elephant Park leven veel olifanten. Niet extreem veel, maar genoeg om er op een dag in ieder geval een paar te spotten!
Deze majestueuze beesten lopen onverschrokken langs de weg, de auto's die langs schuiven en door de vlakte. Deze twee kwamen al stoeiend uit de bosjes te voorschijn, om het gevecht voort te zetten voor onze auto. Dan maar even in z'n achteruit en het natuurlijk schoon van deze mooie beesten bewonderen.

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • groen
 • wenig toerisen

Minpunten Addo Elephant National Park

 • geen
Ultieme tip: Bezoek het Addo National Park, neem genoeg tijd. Wij hadden de eerste 3 uur rond gereden zonder ook maar 1 dier te zien, maar de middag maakte veel goed.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Olifanten overal (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Marianne Beek op 15 november 2017

De olifanten leven in groepen, en zijn daardoor goed te vinden. Gaaf park, mooie dichtbegroeide natuur.
Maar ook veel andere dieren. We hebben schilpadden gezien, gewoon over de weg, en de rest van de Big Five excl. de leeuw

Minpunten Addo Elephant National Park

 • picknick plaats erg klein
Ultieme tip: Elephant Back safari, met een airport shuttle
Aangeraden voor: Gezinnen

Krachtpatser (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Annemarie Jansink-Wessel op 13 november 2017

Prachtig park, goed zelf te bereizen. Op tijd gaan, want je bent van Noord naar Zuid, de gehele dag onderweg. Goed onderhouden qua wegen en natuur
Wij hadden het geluk om vele olifanten te zien, groot en klein.

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • betaalbaar
 • rustig
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Addo Elephant Park (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Francis van der Velden op 12 november 2017

Addo Elephant is een prachtig Nationaal Park in Zuid Afrika waar je met eigen (huur-)auto door heen kunt rijden. Zoals de naam al zegt leven er olifanten, honderden olifanten! Maar daarnaast wordt je ook als bezoeker verwelkomd door zebra’s, wrattenzwijnen, kudu’s, en jakhalzen. Kom je er in het laag seizoen (maart - mei) dan kun je er vele kilometers afleggen zonder dat je andere mensen tegen komt. Alsof je het Park voor jezelf hebt! En dan gewoon alle tijd nemen om die prachtige dikhuiden bij een drinkplaats te bekijken, of je laten verrassen door een familie die de weg oversteekt, vlák voor je auto....

9,3
10 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • minder toeristisch dan Kruger Park
 • overzichtelijk

Minpunten Addo Elephant National Park

 • weinig afgeschermde picknick plaatsen
Ultieme tip: Verken in eigen auto het park, en mocht er een kudde olifanten naast je auto in de berm opduiken: blijf rustig staan, maar laat de motor van de auto draaien voor het geval dat!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Addo wat een avontuur (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Debbie Engel-Sucic op 12 november 2017

Wat een geweldig avontuur om zelf door het park te kunnen rijden. Maar natuurlijk ook mogelijk met een ranger. Niet wetend wanneer er iets tevoorschijn komt. Prachtig de dieren in hun eigen leefomgeving te zien. Diverse dieren. Absoluut de moeite waard.

Ultieme tip: Neem de tijd, neem eten en drinken mee en maak gebruik van de mooie braai/picknick plekken voor een break. Maar vooral vergeet je camera niet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Eén worden met natuur en cultuur! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Sjoerd Booi op 05 november 2017

In november 2016 maakte ik samen met mijn vriendin een rondreis door Zuid-Afrika. Een land bomvol cultuur, geschiedenis en ongerepte natuur. Het bezoeken van de vele nationale parken behoort voor ons tot de hoogtepunten van deze reis. In het Addo Elephant National Park begeef je je in de natuurlijke leefomgeving van tientallen diersoorten. Een gamedrive maken onder begeleiding van een ervaren ranger is aan te raden. Zij kunnen je alles vertellen over de flora en fauna in het park. Met eigen (huur)auto door het park rijden bezorgt je eveneens een avontuurlijke ervaring. Wat de naam al doet vermoeden leeft er inderdaad een grote populatie Afrikaanse olifanten in het park, zeer indrukwekkend!!

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • Natuurlijke leefomgeving wilde dieren
Ultieme tip: Maak een gamedrive in het park!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een nacht tussen de olifanten (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Erik Smits op 30 juni 2017

Wat is er leuker dan een dag in je 4WD olifanten, leeuwen en buffels spotten? Dat is natuurlijk in je tentje op de savanne tussen deze dieren in slaap vallen. We boekten daarom een tent in Addo Elephant Park waar je precies dat kan doen. Na de nodige uurtjes te hebben gekeken naar de sterren en geluisterd naar de geluiden van de savanne val je in slaap met het gebrom van de olifanten rond de poel op slechts meters van je tent. Het tentenkamp met zo'n tien tenten is omgeven door een hek, dus het groot wild zal je tent niet binnenkomen. Midden in de nacht wordt je mogelijk gewekt door het gebrul van leeuwen, en 's ochtends wordt je gewekt met het gehuil van hyena's. Maar een betere wekker kan je je niet voorstellen toch?

8,2
9 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
9 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • slapen tussen de wilde beesten.
Ultieme tip: Boek bijtijds een tent, want ze zijn maar beperkt beschikbaar. Er zijn zowel luxe als eenvoudigere tenten beschikbaar
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wauw! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Laura Bruijnzeels op 28 juni 2017

Wat een super mooi park. Heel veel olifanten van dichtbij kunnen zien. Als je van natuurparken houdt, deze ook zeker aandoen! Lekker restaurant, leuk winkeltje, foto gemaakt vanuit de uitkijkpost. We hadden ook een super leuke ranger!

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • ranger
 • mooie omgeving

Minpunten Addo Elephant National Park

 • geen
Ultieme tip: Uitkijkpunt bij het restaurant.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Wat een fantastisch park en wat een geweldige gids! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Karen Boerma op 18 december 2016

We hadden geluk, een prachtige dag en een top gids. Addo is een heel makkelijk park. De wegen zijn goed en het is vrij overzichtelijk. Onze gids was geweldig en liet ons echt alles zien. Ze was zelf duidelijk een liefhebber van wild, klein en groot, en heeft ons de hele dag rondgeleid. Mijn tip, boek een kamer in de Dungbeetle in Colchester en ga met Betty of haar man het Addo Park in.

Ultieme tip: Ga met een gids, je ziet veel meer! Dungbeetle River Lodge is erg leuk en mooi en ligt slechts vier kilometer van het Addo Elephant Park.
Aangeraden voor: Stellen

Addo Elephant Park wemelt van de schildpadden! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door klaas homans op 09 december 2016

Relatief klein maar interessant park, dat wemelt van de schildpadden! De olifanten zijn groot in aantal en postuur. De plaatsen om koffie te drinken, te lunchen en te eten zijn niet altijd top. Personeel en kwaliteit eten liet wat te wensen over.

7,8
8 Algemene ervaring
7 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • Overzichtelijk
Ultieme tip: Just go there and enjoy!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Addo elephant national park (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Eelkepieter Bruinsma op 23 oktober 2016

Prachtig nationaal park!! Olifanten zijn er genoeg!! Ook leeuwen, koodo, springbok, waterbok, black backed jackhal, en nog veel meer! Prachtig om de hele dag doorheen te rijden! Te paard, te quad, of gewoon in de auto.

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • dieren

Minpunten Addo Elephant National Park

 • geen
Ultieme tip: Addo overnachting
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Watching Amazing elephants. (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Marisa van Elst-Korff op 02 oktober 2016

Ik wilde niet weg bij de Addo Elephant National Park.. Ik had daar een dag kunnen blijven kijken. Echt geweldig om ze in een omgeving te mogen meemaken waar ze samen kunnen komen zoals hoort. De mooiste ervaring van mijn leven.

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • de mensen zijn vriendelijk
 • de natuur is adembenemend

Minpunten Addo Elephant National Park

 • criminaliteit
 • racisme
 • grote steden
Ultieme tip: Addo Elephant National Park is prachtig. Een must!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Honderden olifanten!!!! (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 22 augustus 2016

Het Addo Elephant National Park is een klein safaripark met een enorme olifantenpopulatie. Olifanten zie je er daarom gegarandeerd. En dan niet één of twee, maar honderden tegelijk. 's Middags trekt een groot aantal olifanten uit het park namelijk naar een drinkplaats, waar ze in de modder stoeien en wassen. Een reusachtig festijn!

Naast olifanten zagen we veel zebra's, giraffen, leeuwen, stokstaartjes, buffels, mestkevers en wilde zwijnen. De hele Big Five is er aanwezig, maar we hebben niet alle dieren die daar toe behoren gespot. Als je daarnaar op zoek bent, kan je af en toe terugrijden naar de ingang - daar hangt een kaart met de plaatsen waar bepaalde dieren voor het laatst zijn gezien.

Het Addo vond ik een van de leukste natuurparken in Zuid-Afrika. Het is klein, mooi en er wandelen veel dieren in rond. Een absolute aanrader!

8,3
9 Algemene ervaring
7 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • Klein
 • Betaalbaar
Ultieme tip: Huur je eigen auto om het kleine park te verkennen. Het is klein genoeg om niet verdwaald te raken en zo kan je zelf kiezen welke dieren je opzoekt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

super leuk park (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Chrissie Dizzy op 05 augustus 2016

ben er 2 weken geleden geweest en heb genoten het was er niet zo druk en we hebben ontzettend veel olifanten ,leeuwen en andere dieren gezien bij de waterplassen

Pluspunten Addo Elephant National Park

 • veel dieren en niet te groot

Minpunten Addo Elephant National Park

 • geen giraffen
Ultieme tip: Huur een auto en rij lekker 1/2 dagen door dit grote park. Wij hadden erg veel geluk en hadden bijna alle dieren de eerste dag al gezien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Specialisten Zuid-Afrika

Veelgestelde vragen: Addo Elephant National Park

Welke landschappen en dieren zie ik in het Addo Elephant National Park?

Behalve olifanten leeft niet alleen de hele Big Five, maar zelfs de Big Seven, bestaande uit de olifant, leeuw, buffel, neushoorn, het luipaard, de walvis en witte haai in het Addo Elephant National Park. Dat is één van de vier redenen om het Addo te verkiezen boven het Kruger

Hoeveel dagen moet ik uittrekken voor het Addo Elephant National Park?

Binnen een dag kun je het grootste gedeelte van het park hebben gezien. Toch raden wij aan om er ook te overnachten, zodat je tijd hebt voor avond- of ochtendsafari's. 

Waar kan ik het beste overnachten?

De oudste en grootste overnachtingsplek in Addo is het Main Camp. Je kunt hier kamperen, in boshutten en safaritenten slapen of een luxe chalet huren. 

Wat is de beste reistijd voor het Addo Elephant National Park?

De droge maanden juni tot september. In deze periode verzamelen veel dieren zich bij de waterpoelen en zijn ze makkelijker te spotten. 

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors