Mapungubwe National Park
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Mapungubwe National Park

door Getaway Travel

De oprichting van het Mapungubwe National Park is jarenlang een project van de South African National Parks geweest vanwege de rijke biodiversiteit, het prachtige landschap en het culturele belang van verschillende archeologische vindplaatsen in dit gebied. In 2003 werd het uitgeroepen Werelderfgoed en in 2004 werd het geopend voor publiek. Het park ligt rond de Mapungubwe Hill en bevat de interessantste opgravingen van de Steentijd en de IJzertijd.

Gouden neushoorn

Hier vind je op verschillende plekken resten van de leefgemeenschappen uit de achtste eeuw. Mapungubwe was achthonderd jaar geleden een koninkrijk ter grootte van Swaziland en handelde toen al met Arabië, India en China. Een kleine ijstijd zou het koninkrijk ten onder hebben gebracht. In 1932 werd een intact houten beeldje van een neushoorn in een graf gevonden, volledig bedekt met bladgoud. Rond dit graf werden meerdere gouden voorwerpen van deze voormalige dynastie gevonden. Deze gouden neushoorn staat nu symbool voor de hoge cultuur van het Mapungubwe koninkrijk.

Tshugulu Eco Route

Het Mapungubwe National Park is nog steeds in ontwikkeling maar er leven al meer dan vierhonderd soorten vogels, veel olifanten en grote roofdieren. Er groeien baobabbomen - waarvan er eentje een omtrek van wel 31 meter heeft - en hier staan maar liefst vier van de tien hoogste bomen van Zuid-Afrika.

Je maakt hier mooie wandelingen. De Tshugulu Eco Route is een absolute aanrader. Deze route leid je langs prachtige landschappen en geheime plekken waar je uitstekend het wild en vogels kunt spotten.

Het Mapungubwe National Park ligt in het noorden van Limpopo.

Like deze pagina

Reizen Mapungubwe National Park

Reviews Mapungubwe National Park

Out in the bush (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Anne-lieke van Dam op 09 december 2016

Geweldig om weer in 'the bush' te zijn. Fantastische mensen en prachtige natuur! In het speciaal genoten van het mannelijke gezelschap wat ervan overtuigd was dat we gemakkelijk door elke modderpoel konden crossen; 'EASY, WE CAN DO THIS!'

Pluspunten Mapungubwe National Park

  • natuur
  • landschap
  • wilde dieren

Minpunten Mapungubwe National Park

  • avontuurlijk bereikbaar
Ultieme tip: Ga er heen als het heeft geregend. Dan komt de natuur nog meer tot leven!
Aangeraden voor: Avonturiers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors