Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Reviews Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

8,8
9,1 Algemene ervaring
9,6 Natuur
8,5 Plaatsen
8,6 Wandelingen
8,4 Bereisbaar
 • Aantal reviews: 50
 • Aantal waarderingen: 20

Zuid-Afrika in 3 weken. (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Koen Klessens op 20 november 2019

Zorg voor een planning die aansluit op jou wensen, ZA is gemakkelijk te doen in 21 dagen, maar ben wel bewust van de keuzes die je kan / moet maken.

Ga zeker van Johanna brug naar Kaapstad, en vergeet de daarbij behorende Wild life parken niet!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Plaatsen
7 Wandelingen
6 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Betaalbaar
 • rust
 • genieten

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • veel in de auto
 • druk programma
Ultieme tip: Bloukrans bridge bunge jump. 216m!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondreis zuid-Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Joyce Seinen op 18 november 2019

Wij hadden met z’n tweeën een retour ticket geboekt voor Amsterdam - johannesburg. Vervolgens de eerste dag meteen gereden naar Kruger Park en daar twee dagen zelf met de auto het park verkend. Als je zelf een auto hebt is dit enorm aan te raden ipv een georganiseerde tour. Daarna gestart met de garden route bij het addo elephant park. Ook met eigen auto een dag doorheen gereden. Op de garden route geen specifieke tips. Wij vonden de natuur erg mooi maar daar kun je prima met een paar dagen de route volledig rijden. Vervolgens overnacht in Stellenbosch en daar een wijntour gedaan. Doorgereden naar Kaapstad als laatste stop en hier ruim een week nog verbleven. Hier hebben wij een dag Robben eiland verkend (boottocht incl tour), free walking tour, kaap de goede hoop dagtour met eigen auto, naar de foodmarket in the old biscuit mill en bij V&A waterfront geweest en natuurlijk De Tafelberg gegaan. Helaas waren wij buiten het haaien seizoen om daar (deze is tm september) dus konden we niet shark cage diven.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • veel vrijheid met eigen huurauto
 • cultuur
 • wildparken
 • verschil natuur en stad
 • veel Nederlanders

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • veel Nederlanders
 • je kunt niet alles zien wat het land te bieden heeft
Ultieme tip: Nina’s real food in Jeffrey’s bay hebben heerlijke spiesen met grilled meat eraan
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een fantastisch land (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door K G Flokstra op 17 november 2019

Al weer voor het 12de jaar in Zuid-Afrika en dat doen we zelfstandig. Zelf rondrijden in een keurige huurauto die wij vooraf in Nederland laten vast zetten door ons reisbureau. Deze keer aan de kust bij Durban en omgeving. Dit was de eerste keer maar wat een prachtige wildparken zijn hier o.a Hluhluwe en Imfolozi. De rest van Zuid-Afrika hebben we al bekeken maar blijft interessant. Wij blijven dit land bezoeken.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
nvt Wandelingen
9 Bereisbaar
Ultieme tip: Huur een auto bij een gerenommeerde verhuurder waar je ook goed verzekerd bent. Ga nooit na zonsondergang reizen. Houd je aan de verkeersregels die daar gelden.
Aangeraden voor: Stellen

Bijzonder om de andere kant can wereld te zien! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Natiq Kerimov op 16 november 2019

Het kan met één woord beschreven worden: Fascinerend! Pracht land met geweldige natuur en bijzondere mensen. Letterlijk en figuurlijk de andere kant van wereld. Ondanks het een paar jaar geleden was ben ik nog steeds onder de diepe indruk. Alles is daar mooi, anders. Zelfs het water draait zich andersom in de wasbak )))). En de mensen, wie in feite het land en mentaliteit maken, die zijn ook bijzonder. Zo lief, behulpzaam en eerlijk. Je denkt soms echt dat je in andere planeet bent. Daarom is bij de terugkomst na 3 weken in Nederland blijft het in je hoofd als een droom maar dat was echt de werkelijkheid! Ow ja, alles smaakt en ruikt daar ook anders en nog lekkerder: de lucht, het zand, het water, de wijn, het eten, de zon, bergen, watervallen, bomen, wegen, alles...

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • helemaal weg van drukke westerse leven
 • geen stress
 • geen gedoe
 • bijzondere ervaring van een vakantie
 • alles in een: grote stad - mooie natuur - heerlijke stranden
 • onvergetelijke ervaringen

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • lange vliegreis
Ultieme tip: Kaapstad is mooi en comfortabel maar ga in die drie weken niet de hele tijd op terrasje zitten. Dat kan je ook in GC doen. Ga het geweldige land verkennen, mensen ontmoeten
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Zuid-Afrika (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Eva Tinnemans - Penning op 04 januari 2019

We hebben in oktober/november 2018 drie weken met een huurauto door Zuid-Afrika gereden. Het is een prachtig mooi land met enorm veel diversiteit. Eigenlijk heb je alles in één land: machtige berglandschappen, uitgestrekte vergezichten, mooie natuur, wildlife, fantastische stranden, vriendelijke mensen en nog veel meer. Dit is geen land wat je in een reis gezien kunt hebben en bereid je voor op het Afrika-virus. Je ontkomt er niet aan en raakt er hoe dan ook mee besmet. Ik heb een paar favoriete plekken in dit land, waaronder het Umlani bushkamp in het Timbavati Game Reserve in het Krugerpark. Je voelt je daar onmiddellijk tot rust komen, je slaapt middenin de bush en je hebt echt het gevoel letterlijk ver weg van de bewoonde wereld te zijn. We konden 's nachts wilde dieren rondom onze lodge horen scharrelen en toch voelde ik me daar veilig. Het verblijf is tot in de puntjes verzorgd: het eten is afwisselend en erg lekker, de rangers hebben veel kennis van de dieren en de omgeving en doen hun uiterste best van jouw verblijf een waanzinnig mooie ervaring te maken. We hebben daar de Big Five gezien en nog veel meer. Het heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Verder hebben de olifantenfamilies in het Addo Elephant Park mijn hart gestolen. Je kunt daar zelf met je auto rondrijden en overal zoveel tijd nemen als je zelf wilt. Zo hebben we ruim een uur naar een kudde olifanten gekeken bij een waterpoel. Groot en klein en zelfs piepklein; het kwam allemaal voorbij. De kleintjes waren aan het spelen, knuffelen, stoeien, en dat alles onder het streng toeziende oog van de oudere olifanten. Ik vond Kaapstad niet zo indrukwekkend maar alles eromheen des te meer (denk aan de Tafelberg, de pinguïns van Boulder's Beach of Betty's Bay, de scenic drive van Chapman's Peak, de walvissen in Gansbaai of Hermanus, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en noem maar op). Mocht je dus nog twijfels hebben om dit land ooit te bezoeken: niet twijfelen maar GAAN!

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Zuid-Afrika is veel goedkoper dan bijvoorbeeld Oeganda of Namibië
 • In 3 weken tijd krijg je een goede (eerste) indruk van het land

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Je maakt heel veel kilometers
 • het zijn soms lange reisdagen in de auto
Ultieme tip: Als je in Kaapstad verblijft, ga dan de scenic Chapman's Peak Drive doen rond zonsondergang en dan in de richting van Kaapstad. Onbeschrijfelijk mooi.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In een woord super mooi land. Vooral de Safari is super mooi. (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Johan Mouwen op 08 december 2018

De moeite waard om terug te gaan. Vooral de jeep safari was super mooi om mee te maken en je komt ogen te kort met alles. Zeker de moeite waard om met groepsreizen te maken in Afrika. De locaties zijn super mooi daar en veel mooie landschap daar.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar
Ultieme tip: Gewoon naar toe gaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grandioos mooi (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door José Snoeren op 16 november 2018

Samen met 4 vriendinnen een prachtige tijd doorgebracht in Zuid-Afrika, Wij zijn geland op Johannesburg en werden daar opgehaald, door 2 vriendinnen die in Zebula wonen. Bij hun zijn wij een aantal dagen geweest en zijn samen naar het Krugerpark afgereisd om daar een ruime week in verschillende kampen te hebben doorgebracht. Wat een prachtig landschap als je door het land reist, veel variatie, bergen, plantages, mooie natuur, op een moment zelfs denkend wij zijn in Oostenrijk beland. Het krugerpark is een aanrader, in een busje zijn wij door het park gereisd, heel veel prachtige dieren gezien en imposante groepen olifanten, hun ook regelmatig een poos bestudeerd, mooi mooi.

Vogels in veel mooie kleuren, maar ook prachtige roofvogels, te veel om op te noemen, iedere avond wat eten van de braai, gewoon genieten als je aan tafel zit met een campinglampje en de dierengeluiden om je heen hoort, vooral het gebrul van leeuwen. In één woord GRANDIOOS.

Op de reis door het prachtige landschap terug naar Zebula genoten, daar nog een aantal dagen verbleven en toen zat het er weer op, als je het gezellig hebt vliegt de tijd.
Vanaf Johannesburg weer terug naar huis.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Aardige mensen
 • , betaalbaar
 • Duidelijke wegbeschrijving

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Veel toeristen in de grote parken
Ultieme tip: Krugerpark
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

nummer 1 (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Geert-Jan Lukken op 16 november 2018

Al veel landen geweest zoals op nummer 1 America en Canada maar helaas gaan deze landen plaats maken voor Zuid-Afrika.
Dit deel van Afrika waar wij de gehele route hebben gereden tussen Kaapstad en Port Elizabeth is de natuur op land als op zee verschrikkelijk mooi.
De mensen zijn vriendelijk en een bijkomstigheid is dat de koers gunstig is tegen over de euro.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Communicatie goed in Engels of Afrikaans
 • Wegen goed bereidbaar
 • Goed eten en drinken
 • Vriendelijke mensen
 • euro koers goed
Ultieme tip: Niet te lang over nadenken maar gewoon doen !!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droom & wereldreis in één (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Demi Groenhof op 14 november 2018

Zuid-Afrika is een fantastisch land, prachtige natuur en mooie cultuur! Blunders Beach, Graaff Reiner, het Royal Natal Park en het Kruger Park zijn zonder meer hoogtepunten van de reis.

De game drive is het ultieme moment van geluk en puur genieten: prachtige landschappen en uiteraard alle dieren zo dichtbij en in de vrije natuur, wat kun je nog meer wensen?

9,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • prachtige natuur
 • wijds uitzicht
 • betaalbaar
 • leuke locals
 • heerlijk taaltje
Ultieme tip: Doe een game drive, het is het geld meer dan waard ;)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

addopark (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ilse van der Meulen op 13 november 2018

verhalen.. daar heb ik de komende maanden genoeg stof voor. wat een geweldige belevenis hebben wij als familie meegemaakt. vooral het addopark. een reservaat van 180.000 voetbalvelden..met een eco systeem. alles red zichzelf. pa en moe sliepen in een dorpje aan de rand... wij een half uur van hun het reservaat in,in een tentenkamp. het enige advies wat we meekregen was: zorg dat je voor half zeven binnen het elektronisch hek bent, want daarna is het nacht.. en moet je hopen dat een parkwacht je het eerst vind..wat een feest. op de weg ernaar toe leeuwen onder een boom zien.. en met het verdwijnen van de zon, het janken van de hyena's horen opzwellen. we hebben er heerlijk geslapen wij en onze zaklamp..tot vijf uur en we verwarmt werden door de opkomende zon. vanuit mijn bed kon ik de waterplaats zien waar de vogels het eerst komen, gevolgd door de konijnen, dussies en al het verdere klein gedierte. en opeens zijn die weg, omdat de herten in alle soorten en maten komen drinken. gevolgd door de Afrikaanse hond, vossen en hyena's. een mooi systeem. als laatste de olifanten, die er een feest van maken voor ze verdwijnen met een statige loop richting het woud. wij pakken onze spullen ook op, het is acht uur. op naar een mooie dag vol met safari op zoek naar al het moois van Afrika

9,0
8 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar
Aangeraden voor: Gezinnen

Oeps, gesnapt.... (bezocht in juni 2009)

Review geschreven door Yuri Bazen op 12 november 2018

Tijdens deze rondreis in Zuid Afrika hebben we ontzettend veel mooie dingen gezien. Deze foto is gemaakt in een private game reserve bij het Kruger park. Onderweg naar de lodge zagen we een groep olifanten lopen. Maar ineens zagen ze ons ook. Deze grote kwam met wapperende oren op ons af, toch wel spannend. Gelukkig stopte hij op een meter of 10 van onze auto.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Veelzijdig
 • beeldschone natuur
 • mooie plaatsen
 • lekker eten
Ultieme tip: Wil niet teveel in 1x zien, maar ervaar de plekken waar je bent door er wat langer te blijven hangen!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis zuidelijk Zuid-Afrika (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Brigit Van Ravenhorst op 12 november 2018

Ik ben van Kaapstad naar Addo Elephant Park en weer naar Kaapstad gereisd, met tussendoor allerlei stops. Onwijs gave dingen gezien en gedaan. Echt een aanrader in september i.v.m. de walvissen die dan vanaf de kust te zien zijn! Verder zelf met de auto rond gereisd, prima te doen. Wel raad ik aan om iets van een 4x4 te huren, i.v.m. sommige zandwegen! Ik heb weinig mee gekregen van eventuele gevaren in Zuid-Afrika, ik heb het vooral ervaren als erg warm en lieflijk. Wel altijd eten en drinken meenemen in de auto en zorgen dat je echt op tijd tankt, want ik heb wel eens 4 uur gereden voor t volgende tankstation! Het leukste vond ik haai duiken in Hermanus en de olifanten walk and feed in Outshoorn. Onwijs leuke mensen en super gave ervaring.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • betaalbaar
 • natuur
 • avontuur
 • goed te reizen

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • rijd met een 4x4 auto!
 • tankstations soms ver uit elkaar
Ultieme tip: Ga naar Knysna! Alles en iedereen is daar onwijs vriendelijk en het is echt een plek om te genieten. De Lagoon is daar prachtig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

verassend mooi (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Karin Herijgers op 11 november 2018

een hele reis gemaakt van kaapstad naar de grens van Zimbadwe en terug naar Johannesburg
een gedeelte zelf gereden en het safari gebeuren met onze Fantastische Gids Suzan die verhalen vertelde over het werken, leven, geschiedenis en natuur in Zuid Afrika
De walvissen gewoon langs de kust gespot in Hermanus lekker langs de kustlijn wandelen en op een bankje gaan zitten op de boot viel dit tegen.
we hebben ook de bijzondere Pels fish owl gezien met een jong veel bijzonderder dan de big 5 gespot met een gids die zelf ook heel blij was dat hij hem vond prachtig beest.
Vooral de oude parken bezocht niet het (Krugge ) hele afwisselende prachtige natuur met als je geluk hebt een bijzonder plaatje gevuld met dieren.
neem een picknick mand mee voor de lunch.
maar onthoud goed jij gaat naar de natuur en de natuur komt soms naar jou.
Prachtig land

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • relaxt
Ultieme tip: neem een automaat als huur auto en neem de tijd om al het moois in je op te nemen stop eens bij een bedrijf om een kijkje te nemen hoe ze werken.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Betoverend mooi Zuid Afrika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Yvonne Den Braber op 11 november 2018

Grand tour Zuid afrika van Fox Travel. In 3 weken van Johannesburg naar Kaapstad. Met ook bezoek Swaziland en excursie Lesotho. De natuur is zo mooi vooral het Krugerpark en Hluwluwe mag je niet missen.
En ga in ik oktober als de jacaranda bomen in Pretoria in bloei staan. Is net een sprookje met de zon er op.
Eten is lekker en goedkoop.
Wijnen zijn heerlijk en leuk om ze te proeven in Stellenbosch het wijngebied vlakbij Kaapstad.
Walvissen spotten bij Hermanus is ook een aanrader al hadden wij heel veel geluk ze zo dichtbij te zien.

Ultieme tip: Boek bij Fox Travel dat weet je zeker dat het tot in de puntjes verzorgt wordt. Dit was onze 4e verre reis met Fox
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis van een 'stukje' Zuid-Afrika (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Gerard Kwakkel op 30 december 2017

We proberen om het jaar een deel van Zuid-Afrika te bezoeken. Dit keer zijn we vanuit Johannesburg, wildpark Pilanesberg naar Santa Lucia gegaan. Hier kan je wilde beesten in de straat tegen komen. Van hieruit zijn we eerst een deel naar het zuiden gereden en vervolgen Lesotho in. Werkelijk een prachtig land. Van hieruit naar het noorden met als bestemming wildpark Mapungubwe. Daarna van noord naar zuid door het Krugerpark naar Swaziland. Toen naar Durban en van hier naar huis. Een prachtige reis. Lieve mensen met al hun verhalen ontmoet. We hebben geslapen in B&B's. Het land is iedere keer overweldigend. Weer een prachtig deel van Zuid-Afrika gezien. Volgende keer wordt de Kgalagadi of Namibië.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Betaalbaar
 • mooie mensen en prachtige natuur

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Binnenlandse wegen vol met potholes
Ultieme tip: Ik kan iedereen aanraden om niet eens naar het Kruger te gaan maar naar kleine parken als Pilanesberg en Mapungubwe. Je zult er geen spijt van krijgen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heaven (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ulrike Vierstraete op 29 december 2017

St lucia is zeker een aanrader. Wil je nijlpaarden en krokodillen zien dan ist dat zeker en vast de plaats om ze te spotten. Ook het Krugerpark is een meerwaarde aan je bezoek in afrika, wilje de big five spotten, dan vertoef je beste een dag of 2 in het park.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • betaalbaar
 • aardige mensen
Ultieme tip: Gewoon genieten en aoveel mogelijk de lokale cultuur opsnuiven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een fantastisch reis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Tineke Woldhuis op 29 december 2017

Dit was een onvergetelijke reis van drie weken. Wij zijn van Johannesburg tot Kaapstad gereisd waarin we ontzettend veel gezien en beleefd hebben. Van het lage land tot 3600 meter hoogte, zoveel verschillende natuurgebieden heb je in Afrika. Heel veel dieren en vogels mogen aanschouwen.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Lekker eten
 • Ontzettend veel te zien
 • Gezellige mensen

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • In de parken teveel toeristen met eigen vervoer
 • Soms lange ritten per bus
Ultieme tip: Stellenbosch is een hele leuke plaats, had ik graag een nachtje willen blijven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Addo elephant park (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door sacha neter op 27 december 2017

Wat een fantastisch park, zo enorm veel olifanten maar dat niet alleen, het is een heel overzichtelijk park met veel meer wild, gemakkelijk te spotten omdat het park goed te berijden is in een dag. Vooral op de wat hoger gelegen gedeelten is het prachtig en zie je (o.a. ) de olifanten in groepen onder je. Dit park is echt de moeite waard. Ook Kruger is prachtig, echter doordat het zo enorm groot is, kan het langer duren voordat je wild kan spotten, je kunt er vele dagen rondrijden. Tijdens onze rondreis hebben we een aantal dagen doorgebracht in Rocktail beach lodges, wat een geweldige ervaring! De ligging is fantastisch evenals het duiken, het water is er warm en het is een hele belevenis om met een speedboot door de hoge branding te komen, maar daar weten ze wel raad mee. Het eten is daar ook fantastisch, kleinschalig met uitstekend service. Snorkelen met zeehonden is eveneens een belevenis al is het wel even doorbijten met een watertemperatuur van 12 graden. Dit doe je bij Kaapstad, Hout bay. Je hebt wel een goede wetsuit aan maar na een klein uur is het tijd om eruit te gaan. Heel veel zeehonden gespot! Knysna biedt ook duiken en/of snorkelen met zeehonden, echter toen wij er waren was de zee te ruig. Knysna is wel een hele leuke plek, mooie omgeving evenals Franschhoek, meer een mondaine plaats, veel toeristisch maar wel gezellig met terrasjes, kunst en mooie winkels als je daarvan houdt. Ik heb veel meer tekens nodig om de hele reis te beschrijven, deze startte in Johannesburg, tussen Durban en Port Elisabeth gevlogen en vanaf daar weer met de huurauto naar Kaapstad. Een geweldige reis!

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Zeer betaalbaar
 • heerlijk eten

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Kaapstad is zodra het donker wordt niet meer veilig om dan rond te wandelen. neem een taxi
 • hoe klein de afstand ook is. Waterfront is volkomen veilig met enorm veel restaurants
 • van goedkoop tot duur
Ultieme tip: Ga naar Rocktail beach als je wilt duiken en heerlijk verwend wilt worden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van Kaapstad naar Johannesburg (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jose Halverhout op 10 december 2017

Super mooie reis met heel veel indrukken. Wij reisden met Djoser en de groep bestond uit 18 personen. Wij hadden toevallig een hele leuke groep maar zelfs als dat niet zo zou zijn zouden wij toch voor een groepsreis kiezen. Het zijn vele kilometers en zo kan je tijdens de reis rondkijken, lezen, een spelletje of een tukkie doen. De volgorde van Kaapstad naar Johannesburg vonden wij een goede volgorde. Mooie opbouw van dieren spotten. Het is onze mooiste reis tot nu toe een het smaakt naar meer, maar dan wel een ander deel van Afrika.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Aardige locals
 • verschillende natuur gezichten
 • Verschillende dieren
 • Heerlijk eten

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • Lange afstanden
Ultieme tip: Overal heerlijk eten maar Restaurant aan zee in Plettenberg Bay was echt een topper.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers

Fascinerend Zuid-Afrika! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Sjoerd Knufing op 10 december 2017

Fascinerend land, een rondreis met eigen auto gemaakt van Kaapstad tot Johannesburg. Geweldig waren de landschappen, de bewoners, het eten & drinken (wijnen!), maar vooral het wildlife was iets om nooit meer te vergeten. Dit blijft voor altijd op je netvlies 'gebrand', je komt zo dichtbij. Wat een enerverende reis! Het nodigt je uit om zeker weer hier terug te komen.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • afwisseling
 • food&drinks

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in drie weken

 • je reis is altijd te kort
Ultieme tip: Krugerpark met eigen auto!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors