Cape Point
-
- Algemene ervaring
- Mooi
- Bereikbaarheid
- Wildlife

Cape Point

door Marleen de Keyzer

Een rotsachtig gebied op het meest zuidelijke punt van het beroemde Kaapse schiereiland. Cape Point ligt boven op enorme zeekliffen. Een steil en kronkelend pad leidt naar de oude vuurtoren, die een schitterend uitzicht biedt over de Indische en de Atlantische Oceaan.

De oude vuurtoren werd gebruikt om schepen de weg te wijzen. Lange tijd werd namelijk gedacht dat Cape Point daadwerkelijk het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika was. Dit punt ligt echter 220 kilometer oostelijker, bij Cape Agulhas. Omdat het kustlicht zich bovendien vaak in de mist bevond, is er een nieuwe vuurtoren gebouwd op Dias Point.

ZELF NAAR Cape Point?

Bekijk alle 16 reizen naar Cape Point

Kaap de Goede Hoop

Cape Point behoort tot het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Door de vaak verlaten stranden biedt dit natuurgebied ontspannen tochten en eindeloze uitzichten. Langs beide kusten van het schiereiland lopen wandelpaden.

Aan de Atlantische kant ligt voornamelijk vlak strand met uitzicht op de oceaan en zo nu en dan een scheepswrak. De kustroute van False Bay is wat spannender. Deze leidt langs hoge kliffen, afgelegen stranden en door dichtbegroeid fynbos.

Baviaan

Een grote toeristische attractie vormen de bavianen die in grote getale langs de rotsachtige kust van Cape Point leven. Deze slimme dieren zijn altijd opzoek naar eten. Onderschat ze niet, want ze zijn erg handig in het openmaken van autodeuren en het stelen van snacks.

Naast de baviaan, grazen er onder andere hartebeesten, bontebokken en elandantilopen op de grashellingen. De zeldzame bergzebra loopt er ook rond, evenals een aantal struisvogels. Bovendien vliegen er ongeveer 250 vogelsoorten in de lucht, waaronder de aalscholver.

Kasteel de Goede Hoop

Historische schilderijen en antieke meubelen die betrekking hebben op Kaap de Goede Hoop staan opgeslagen in kasteel de Goede Hoop in Kaapstad. Dit is het oudste koloniale gebouw van Zuid-Afrika. Het vijfpuntige fort is gebouwd tussen 1666 en 1679.

Het kasteel is tegenwoordig het legerhoofdkwartier van de West-Kaap en huisvest het militaire museum. Een collectie van wapens, uniformen en andere militaire voorwerpen uit de Nederlandse en Britse koloniale periode zijn er te bewonderen. Ook de ingang en de in Amsterdam gegoten klok doen denken aan het zeventiendede-eeuwse classicisme.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afrika.nl bracht een bezoek aan Cape Point samen met South Africa Tourism. Klik hier voor hun online platform. Wil je Cape Point zelf ontdekken? Sable Tours biedt verschillende tochten door Zuid-Afrika aan.

Wat is er te doen in Cape Point?

 • Klim naar de top van Cape Point voor een spectaculair uitzicht bij de oude vuurtoren. Voor degenen die liever niet helemaal omhoog lopen, is er een kabelbaan naar boven.
 • Verken de omgeving met de Hoerikwaggo Table Mountain Trail. Deze wandelroute loopt van Cape Point naar de Tafelberg. Onderweg overnacht je in hutten.
 • Ga aan de braai op een van de vele baaitjes in het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop.
 • Aanschouw een oud Amerikaanse schip dat in 1942 verging. Dit wrak ligt valkbij Olifantsbos.
 • Breng een bezoek aan het bezoekerscentrum Buffelsfontein. Hier vind je mooie exposities van de flora en fauna van het gebied.

Reizen Cape Point

Reviews Cape Point

Kaap de Goede Hoop (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Twan Thio op 08 mei 2017

Cape Point is het zuidelijkste puntje van het schiereiland onder Kaapstad. De weg ernaartoe is alleen al prachtig. Vanaf de parkeerplaats kan je naar boven om een goed uitzicht te krijgen op Kaap de Goede Hoop en de zee. Ook kan je binnen een half uur naar Kaap de Goede Hoop wandelen, wat ook zeker aan te raden is!

Pluspunten Cape Point

 • Prachtige natuur

Minpunten Cape Point

 • Veel Toeristen
 • Ver reizen
Ultieme tip: Ga vooral naar boven lopen en neem niet de kabelbaan!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors