Muizenberg

Muizenberg

door Getaway Travel

Als je door een reisgids van Zuid-Afrika bladert en je ziet een foto van een wit strand met felgekleurde strandhuisjes, dan is dat gegarandeerd een artikel over Muizenberg Beach. Deze vakantieplaats ligt 25 kilometer ten zuiden van het centrum van Kaapstad. Muizenberg dankt zijn naam aan de Nederlandse sergeant Wynand Willem Muijs. In 1743 was Muizenberg een militaire post van de VOC. Muijs heeft jarenlang de leiding gehad over deze stad.

Vergane glorie

In de jaren vijftig en zestig was deze wat slaperige stad nog een van de meest trendy plaatsen van het land. Een aantal pronkerige villa's in Victoriaanse stijl herinneren nog aan deze tijd. Tegenwoordig wordt de hele stad grondig gerenoveerd om weer iets van haar vroegere glans te krijgen.

ZELF NAAR Muizenberg?

Bekijk alle 3 reizen naar Muizenberg

Ondanks de vergane glorie van Muizenberg is het strand de moeite waard.

Muizenberg Beach

Muizenberg Beach ligt gunstig aan de zuidoostelijke kant van de West-Kaap. Hier begint de Indische Oceaan en die is heel wat warmer dan de Atlantische. Het warme, rustige water bij Muizenberg trekt veel gezinnen met kinderen. Het hagelwitte strand met de gekleurde strandhuizen geeft het geheel een lekker tropisch tintje.

Aan het einde van het strand heb je lange wave breaks waardoor je er prima kunt surfen. Een surfschool daar beweert zelfs je in twee uur te leren surfen. Als je niet na die twee uur op de plank kunt blijven staan, krijg je je geld terug.

Wandelen

Het strand van Muizenberg is wel 34 kilometer lang. Een goede manier om dit gebied te verkennen is een hike langs de treinrails. Start bij het station en zorg wel dat je aan de kant van de zee wandelt. Je kunt zo helemaal doorwandelen tot St. James en Kalk Bay. Met een beetje geluk kun je dolfijnen en zelfs walvissen spotten.

Met de auto bereik je Muizenberg via de M4. Met de trein kun je ook. Er gaat een trein van Kaapstad naar het nabijgelegen Simon's Town en naar Muizenberg zelf.

Reizen Muizenberg

Meer Muizenberg

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors