Augrabies Falls National Park Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!
8,2
9,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,0 Stranden
6,0 Wildlife
7,0 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid

Augrabies Falls National Park

door Getaway Travel

Op weinig plaatsen zul je zo overdonderd worden als in het Augrabies Falls National Park. Hier valt de Orange River als een spectaculaire waterval van zestig meter naar beneden. De naam van het park komt van de Khoi-stam: zij noemen het 'Aukoerebis' dat 'Place of Great Noise' betekent. Vooral aan het einde van de zomer doet de waterval zijn naam eer aan, wanneer de rivier veel water met zich meedraagt en het geluid oorverdovend is.

Granietkloof

De Augrabies Falls liggen in de grootste granietkloof van de wereld. Deze is maar liefst 240 meter diep en zo'n achttien kilometer lang. Maar niet alleen de watervallen en de kloof van het Augrabies Falls National Park zijn indrukwekkend, het park zelf is misschien nog wel fascinerender. Langs de Orange River liggen prachtige woestijnachtige ecosystemen waar zeer bijzondere soorten flora en fauna leven en overleven.

ZELF NAAR Augrabies Falls National Park?

Bekijk alle 6 reizen naar Augrabies Falls National Park

Unieke planten en dieren

Omdat het park een extreem klimaat heeft met zeer hoge en lage temperaturen leven hier unieke planten en dieren die hiernaar kunnen leven. Je vindt hier bijvoorbeeld de lange kokerboom. Deze richt zich eenzaam op in de gigantische woestijn, zuigt met zijn wortels het weinige water op en verzamelt dit lange tijd in de stam. In het park leeft onder andere ook de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn.

Je kunt in het Augrabies Falls National Park diverse wandeltochten maken maar ook kanoën, raften en bergbeklimmen en je hebt verschillende accommodatiemogelijkheden.

Het Augrabies Falls National Park ligt in westen van Zuid-Afrika, in het noordwesten van de provincie Noord-Kaap. Aan te raden is zelf voor vervoer te zorgen of mee te gaan met een tour vanuit Upington, 120 kilometer ten oosten van het park. Op de website van Augrabies Falls National Park vind je meer over de planten,dieren en andere praktische informatie.

Reizen Augrabies Falls National Park

Foto's & video's Augrabies Falls National Park

Meer Augrabies Falls National Park

Reviews Augrabies Falls National Park

Augrabies is ruig en overweldigend (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Frans van den Berg op 05 augustus 2016

Geen kort bezoek maar een overnachting in het park. Het kan er nogal warm zijn en dan is het mooi om de waterval vroeg in de ochtend of in de avond te bezoeken.

Ultieme tip: Je hebt niets anders nodig dan er zijn
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

overweldigend mooi (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Eddy Steenkamp op 05 juli 2016

Dit gebied van Zuid-Afrika is nog niet echt bekend bij het grote toerisme. Het ligt dan ook niet echt op de route van de meeste reisorganisaties. Wij zijn vanuit Kaapstad zelf naar het noorden gereden via Springbok richting Augrabies Falls. Omdat er nog geen massatoerisme is zoals rond Krügerpark is er nog geen overdaad aan accommodaties. De natuur in het Augrabies Falls Nationaal Park is overweldigend mooi. Goed bereikbaar, mooie wandelpaden en ruige routes over gravelroads zijn ook met een standaard personenwagen goed te berijden. Neem in de zomer (januari/februari) wel zonnebrand mee en iets op je hoofd want het is met de wandelingen naar de uitkijkpunten kaal en ongenadig heet op de rotsformaties. Zoek je groot wild dan zit je hier verkeerd. Er zijn wel springbokken, ander bokken, klipdassies die graag voor je camera poseren en giraffes, maar ook veel vogels en heel veel reptielen.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
6 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid
Ultieme tip: de uitzichtpunten geven je een erg mooi overzicht over de Oranjerivier met de watervallen
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors