Hoe vergroot ik de kans om een luipaard te spotten op safari?

Hoe vergroot ik de kans om een luipaard te spotten op safari?

door Charlotte de Vries

In welk Big Five-park in Zuid-Afrika je ook bent, de kans dat je een luipaard spot is het grootst wanneer je de hoge bomen langs een rivier afstruint. Daar, op een dikke, schuine stronk, hangt het solitaire luipaard overdag het liefst uit met zijn ‘kill’. Is er een guided tour mogelijk in het wildpark? Ga dan vooral mee: de rangers weten welke bomen van sommige luipaarden favoriet zijn.

’s Nachts ondergaat het luipaard een metamorfose. Zijn luie lijf komt van de stronk af en wordt actief. Het nachtdier gaat dan, indien het nodig is, op jacht. Dus als een nachtsafari tot de mogelijkheden van het wildpark behoort: boek er één! Een wandelend of rennend luipaard is misschien wel het sierlijkste wat je in Zuid-Afrika kan tegenkomen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Tenslotte zijn er een aantal natuurparken in Zuid-Afrika waar luipaarden relatief vaak worden gespot. Op nummer één staat het Sabi Sand Game Reserve, waar een grote luipaardenpopulatie uithangt die niet snel wegloopt voor mensen. Ook Thornybush Game Lodge en Timbavati Game Reserve zijn aanraders. Maar waar je ook heen gaat, houd altijd in je achterhoofd: luipaarden zijn verlegen en solitaire nachtdieren met een fantastische camouflage. Dus áls je er één spot, heb je enorm geluk.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors