Pilanesberg National Park

Reviews Pilanesberg National Park

9,0
9,2 Algemene ervaring
9,0 Natuur
- Stranden
9,5 Wildlife
8,0 Overige activiteiten
8,5 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 10
  • Aantal waarderingen: 6

Wildlife is magisch! (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Allard Klijnstra op 13 november 2018

Ik woonde een halfjaar in zuid Afrika, toen er als verassing een vriend 1 weekend langs kwam. Pilanesberg was op dat moment de beste optie om een dag heen te gaan want als je in Afrika bent moet je op safari!! Prachtig park, ontzettend mooi gebied en veel dieren te zien!!

9,0
8 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Pilanesberg National Park

  • goedkoop
Ultieme tip: Ben je in de buurt ga dan langs! Het is echt heel goedkoop! Midden in het park zit een restaurantje met prachtig uitzicht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Compact compleet park (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door jasper overbeeke op 13 november 2017

Pilanesberg Nationaal Park is een leuk klein park in de buurt van Johannesburg (slechts 2 a 3 uur rijden) en is een leuke starter of afsluiter aan het begin of einde van je vakantie.
Het aanbod aan dieren is groot en er is altijd wel wat te spotten. Ook zijn er een aantal beveiligde plekken waar je uit je auto kan, naar een hutje om dieren te spotten. Erg leuk om te doen.

Pluspunten Pilanesberg National Park

  • dieren
Ultieme tip: In het midden van het park zit een restaurant waar je heerlijk kan eten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Big 5 in het meest fotogenieke landschap van Zuid-Afrika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Gijs Roozen op 13 november 2017

Voor de wildlife-fotografen is dit de ultieme kans om de dieren eens in hun natuurlijke leefomgeving te laten zien. Het betoverende landschap kan en mag niet overgeslagen worden als je de Big 5 op de foto zet.

Pluspunten Pilanesberg National Park

  • overzichtelijk
  • fotogeniek
  • wijds
  • dicht bij Johannesburg

Minpunten Pilanesberg National Park

  • minder kans op big 5 dan in Kruger NP
Ultieme tip: Ga zeker eens een wandeling maken met de rangers van Bakubung of verblijf een paar nachten in Shepherds Tree Lodge, waar ranger Cole Johnston alle katachtigen voor je kan vinden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wild life at Pilanes Berg National park (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Martine Ames op 12 november 2017

Een groot wild park en dat met 3 uur vanaf Johannesburg. Een park waar je veel wild life kunt zien, van dichtbij. De big five zie je regelmatig. Logeren in het park geeft een super gevoel. De dieren kunnen gewoon voor je deur staan.

Pluspunten Pilanesberg National Park

  • groot
Ultieme tip: game drive
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Pilanes Berg national Park (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Martine Ames op 12 november 2017

Groot park met heel veel wild life. The Big Five is hier te zien. De Drivers kunnen erg veel vertellen over de wilde dieren die hier rond lopen. Het is nog een redelijk rustig park en je komt niet super veel andere auto's tegen.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Een georganiseerde game drive doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

vakantie Pilanes Berg national park (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Martine Ames op 12 november 2017

Jeetje wat een mooi en kleurrijk wilde dieren park. We waren al eens op safari geweest maar dit park is wel super speciaal. In de ochtend en avond een game drive waar je bijna alle beesten in beweging ziet.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Sheperd Tree game lodge is een super verblijf met alles erop en eraan. Geweldige en gezellige medewerkers.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Eric-Jan Veldhuizen op 06 november 2017

Wij zijn bij de Bakubungpoort naar binnen gereden waar we eerst al wat gegeten hebben bij het plaatselijke restaurant met uitzicht op een plas water waar gnoe’s, zebra’s, wilde zwijnen en apen zaten en aten van de weide. Eten daar is overigens ook zeer goed!

Het park zelf is prachtig. Mooie afwisseling in flora en fauna en bijna een garantie voor het zien van neushoorns, of wij moeten veel geluk hebben gehad. Wij hebben er maar liefst 21 geteld in 2 dagen! De hele big-five is er te vinden en de wegen zijn zelfs begaanbaar met een kleine auto, ondanks dat je niet het gevoel hebt dichtbij mensen te zitten. Kortom: fantastisch!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Pilanesberg National Park

  • betaalbaar
  • flora
  • fauna
  • mensen
Ultieme tip: De Bakubung ingang en het restaurant en vooral zelf rijden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Prachtig park (bezocht in april 2006)

Review geschreven door Pieter Rinkel op 14 augustus 2016

Het is een mooi park met een heel ander soort landschap dan het gebied buiten het hek. Het is heel heuvelig en groen, wat het uniek maakt. Dit zie je bijvoorbeeld al goed wanneer je het van boven bekijkt in Google Earth. Wij hebben er veel verschillende dieren gezien en het is niet massaal bezocht.

Pluspunten Pilanesberg National Park

  • Aardige rangers
  • veel verschillend wild

Minpunten Pilanesberg National Park

  • Geen
Ultieme tip: In het park kun je in het safari camp zien waar welk dier die dag gespot is. Handig om te lezen zodat je evt. in dat gebied zelf op zoek kunt gaan naar bijv. een leeuw!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Gamedrives Pilanesberg (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marian De Wolf op 06 augustus 2016

Met mijn zus in Pilanesberg National Park geweest. We waren er drie dagen en drie nachten. We hebben daar 7 gamedrives gedaan. Zowel vroeg in de morgen als ook 's middags. Wat een geweldige ervaring was dat. Nog nooit zo iets moois gezien .

Pluspunten Pilanesberg National Park

  • Iedereen is even aardig en behulpzaam .

Minpunten Pilanesberg National Park

  • geen
Ultieme tip: Doe de gamedrives! Goede kans alle Big Five te zien. Geweldig!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Byzondere ervaring (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Irene Kornet op 03 juli 2016

De park is niet zo enorm groot waardoor je de kans heb veel dieren te zien. Natuur is echt schitterend. En als je van fotograferen houdt kan je hier je hart ophalen. Of je nou met zonsopkomst of zonsondergang foto's neem of midden op de dag het is gewoon mooi. De huisjes zijn goed en praktisch. De restuarant heel goed. De zwembaden goed onderhouden en heerlijk om even af te koelen na een rit door de park. Iedere morgen kwamen en groepen bokken voorbij ons huis en dat in zonsopkomst maakt het wel heel speciaal. Definitief een plek om naar terug te gaan.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Pilanesberg National Park

  • kleinschalig
  • betaalbaar
  • veel dieren
  • prachige natuur
Ultieme tip: Ga vroeg in de ochtend het park in. Bijzondere mooi kleuren van het natuur als je wilt fotograferen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Waardering door Mayet Meeder op 04 jul. 2016
8,8

10

Algemene ervaring

8

Natuur

nvt

Stranden

9

Wildlife

nvt

Overige activiteiten

8

Bereikbaarheid
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors