Wild Coast
8,4
8,7 Algemene ervaring
7,7 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,0 Natuur
8,0 Interessant
8,3 Stranden

Wild Coast

door Getaway Travel

De Wild Coast is een van de minst ontwikkelde en een van de ruigste gebieden van Zuid-Afrika. Hier worden kleurrijke tradities en oude gebruiken nog in ere gehouden, vooral door de Xhosa die hier langs de berghellingen leven. Deze kust van de voormalige Transkei is berucht om de vele schipbreuken. Maar juist door de woeste zee is dit een paradijs van ruige kliffen en brandingen, een ongerepte kustlijn, beschutte baaien, watervallen en dichte bossen.

Activiteiten

De Wild Coast aan de Oost-Kaap leent zich uitstekend voor enkele schitterende wandelingen of om te surfen, kanoën en te vissen. Langs deze spectaculaire kust leven vele soorten - inheemse planten en dieren. Er zijn verschillende vormen van accommodatie en er bevinden zich prachtige natuurreservaten zoals de Mkambati Game Reserve en de Hluleka Nature Reserve.

ZELF NAAR Wild Coast?

Bekijk alle 6 reizen naar Wild Coast

Wil je langs deze kust rijden, begin je route dan ten noorden van East London en volg de N2 naar het noorden, richting Port Edward. De N2 is de beste route om te nemen aangezien de meeste andere wegen in slechte conditie zijn. Het is verstandig deze route niet na zonsondergang te rijden.

Vissen

Langs de Wild Coast vind je niet alleen een grote verscheidenheid aan goede visspots, ook de populatie vissen is enorm langs de kustwateren. Je vindt hier veel riviermondingen omringd door zanderige stranden, waar je zeker iets aan de haak zult slaan.

Een echte attractie voor de rifvisser is de gigantische 'copper steenbras'. Deze enorme vis kan een gewicht tot zestig kilogram bereiken. Strenge regels leggen wel een limiet op voor het vissen naar deze enorme waterbewoner. Verder zwemmen langs de Wild Coast koningsmakrelen, dorado's en verschillende haaiensoorten.

Reizen Wild Coast

Meer Wild Coast

Reviews Wild Coast

De mooiste kust van Zuid-Afrika (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 22 augustus 2016

De Wild Coast! Ik zou nú in het vliegtuig stappen als dat kon om terug te gaan naar de Wild Coast. Deze kustlijn is woest, heuvelachtig, groen, ongerept, bedekt met oerwoud en bevolkt door de vriendelijke Xhosa. Als je een tikkeltje back-to-basic aankan, raad ik je dit gebied absoluut aan.

Een van de leukste plaatsjes langs de Wild Coast en van heel Zuid-Afrika vond ik Port St. John's. Dit hippiestadje bestaat uit een stuk of drie zandwegen waar de lokale bevolking fruit en groeten verkoopt in marktstalletjes. Het beschikt over een ongelofelijk mooi gouden strand dat tegen een achtergrond van jungle-achtige bergen aan ligt. Door de jungle kan je wandelen, naar watervallen zoeken en in kleine meertjes zwemmen.

Als je 'off the beaten track' wil gaan, raad ik je Bulungula aan. In dit miniplaatsje vind je één (eco)lodge waar je kan overnachten. Er zijn geen normale wc's, douches of bedden, maar daar krijg je een heel bijzondere ervaring voor terug. Je slaapt in een modderhutje recht voor de woeste zee en een prachtig strand, vanaf waar je regelmatig dolfijnen kunt zien zwemmen. Daarnaast kan je hier tours doen om je te verdiepen in de Xhosa-cultuur. Ik vond dit echt een waanzinnige plek.

8,7
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Wild Coast

  • Prachtige natuur
  • Weinig toeristen
  • Mooie stranden

Minpunten Wild Coast

  • Slechte wegen
Ultieme tip: Ga naar Bulungula!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Echt Zuid-Afrika (bezocht in april 2011)

Review geschreven door cneel landheer op 09 augustus 2016

Een prachtige kust, weinig toeristen en heerlijk struinen! Reis vooral ook even door het achterland, probeer te slapen bij locals. Neem je tijd, want je kunt er heel mooie dingen zien als je van de gebaande paden afgaat. De beste tijd is onze lente of herfst, dan is de natuur daar erg mooi.

Pluspunten Wild Coast

  • De ongereptheid
  • weinig toeristen

Minpunten Wild Coast

  • niet echt met een gewone auto te doen
Ultieme tip: Gewoon veel lopen en met de plaatselijke mensen in contact komen; het was er absoluut niet lux, maar de mensen zijn erg benaderbaar en behulpzaam.
Aangeraden voor: Avonturiers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors