Tijd en tijdsverschil Johannesburg

Tijd en tijdsverschil Johannesburg

Ga je binnenkort op vakantie naar Johannesburg? Grote kans dat je dan wil weten hoe het zit met de tijd en het tijdsverschil in Johannesburg. In de zomer hoef je hier geen rekening mee te houden, omdat er dan geen tijdsverschil is tussen Johannesburg en Nederland. In de winter is er wel een uur tijdsverschil met Johannesburg. Van oktober tot maart is het in Zuid-Afrika dan een uur later dan in Nederland. Dit verschil ontstaat omdat Nederland wisselt tussen een zomer- en wintertijd, terwijl Zuid-Afrika het hele jaar door dezelfde tijd aanhoudt.

Tijd Johannesburg

Zuid-Afrika ligt op maar liefst 9.675 kilometer van Nederland. Ondanks deze grote afstand is het in Nederland dezelfde tijd als in Johannesburg. Omdat Zuid-Afrika bijna recht onder Nederland ligt, blijf je in dezelfde tijdszone. Het tijdsverschil ontstaat omdat in Zuid-Afrika de Zuid-Afrikaanse Standaardtijd gehanteerd wordt en in Nederland Centraal Europese Tijd (CET). In tegenstelling tot de Centraal Europese Tijd kent de Zuid-Afrikaanse Standaardtijd geen zomertijd waardoor het klok niet vooruit of achteruit gezet wordt.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Tijdsverschil Johannesburg

Er is geen tijdsverschil met Johannesburg, dus de kans op een jetlag is erg klein. Toch is een vlucht naar Zuid-Afrika vaak erg vermoeiend, omdat je soms wel vijftien uur in het vliegtuig zit. Wil je het meeste halen uit jouw tijd in Johannesburg en fris op het vliegveld aankomen? Zorg dan dat je genoeg water drinkt en vermijd alcohol in het vliegtuig.

Het is belangrijk om rekening te houden met de aankomsttijd in Johannesburg. Als je overdag op het vliegveld aankomt, reis je met het openbaar vervoer verder naar het centrum. Later op de avond kun je beter een taxi nemen in verband met de veiligheid op straat.

Hoelaat is het in Johannesburg

Hoelaat het in Johannesburg is, is afhankelijk van wanneer je op vakantie gaat. Van maart tot oktober is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Johannesburg. In oktober gaat de wintertijd in en gaat de klok in Nederland een uur achteruit.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors