Ann van Dyk Cheetah Centre Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Ann van Dyk Cheetah Centre

door Getaway Travel

Een van de mooiste reservaten van Zuid-Afrika is het Ann van Dyk Cheetah Centre, voorheen De Wildt Cheetah and Research Centre. Dit park is beroemd vanwege zijn succesvolle fokprogramma's van jachtluipaarden, wilde honden en andere bedreigde dieren. Hier kun je verschillende wilde dieren zien die nauwelijks in de vrije natuur zijn te spotten. De georganiseerde tours geven je een fascinerend kijkje in het leven van de meest bedreigde roofdieren van het land.

Koningsjachtluipaard

Het reservaat is in 1971 opgezet onder leiding van Ann van Dyk, toen vooral het jachtluipaard met uitsterven werd bedreigd. Hoewel experts weinig vertrouwen hadden en jachtluipaarden zich nooit eerder in gevangenschap hadden voortgeplant, had Van Dyk toch succes en tegenwoordig wordt het jachtluipaard niet meer met uitsterven bedreigd. Bijzonder is dat van het koningsjachtluipaard eerder werd gedacht dat hij was uitgestorven, tot er in 1981 eentje werd geboren in het Ann van Dyk Cheetah Centre.

ZELF NAAR Gauteng?

Bekijk alle 136 reizen naar Gauteng

Ann van Dyk Cheetah Centre ligt in Noord-West, net buiten Gauteng, bij Hartbeespoort. Vanaf Pretoria is het zo'n vijftig kilometer rijden. Op de website van Ann van Dyk Cheetah Centre vind je meer over de jachtluipaarden en andere praktische informatie.

Reizen Gauteng

Meer Ann van Dyk Cheetah Centre

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors