Union Buildings

Union Buildings

door Getaway Travel

De Union Buildings in Pretoria zijn de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika. Ze vormen een testament van het land: van de koloniale macht, de apartheidsjaren en de vrijheidsstrijd. Hier vond in mei 1994 de inauguratie plaats van de eerste democratisch gekozen president, Nelson Mandela.

Bouwwerk

De indrukwekkende rode gebouwen zijn ontworpen door Herbert Baker, die verantwoordelijk is voor veel publieke gebouwen in Zuid-Afrika. De architect zocht zelf de locatie, bovenop een heuvel, uit. De twee lange vleugels van het gebouw zijn met elkaar verbonden door een halfronde zuilengang. Rondom liggen aangelegde tuinen en een amfitheater. Helaas zijn de Union Buildings voor publiek gesloten vanwege veiligheidsvoorschriften.

ZELF NAAR Gauteng?

Bekijk alle 103 reizen naar Gauteng

De Union Buildings liggen ten oosten van het centrum van Pretoria. Het is nogal een wandeling vanuit het stadscentrum, maar je kunt verschillende bussen richting Church Street nemen. Op de website van Union Buildings vind je meer over de  bouwwerken en andere praktische informatie.

Reizen Gauteng

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors