Heia Safari Ranch

Heia Safari Ranch

door Getaway Travel

Dat is weer eens wat anders dan een paard in de gang, een zebra voor de deur! Slapen tussen de wilde dieren, maar dan wel met de luxe van een vakantieresort. Alles is mogelijk in Zuid-Afrika. De Heia Safari Ranch ligt in Muldersdrift, aan de voet van de Swartkop Mountains en slechts een half uur rijden van Johannesburg en Pretoria. Hier liggen 45 witte, vrijstaande chalets die voorzien zijn van alle luxe en een groot hotel.

Loslopend wild

In het midden van het park ligt een groot zwembad. Maar behalve een paar ontspannen badgasten zie je hier zebra's, en warempel een giraf! Het is het aparte exterieur dat Heia zo bijzonder maakt. In Heia hoef jij namelijk niet op zoek naar het wild, maar komen ze vanzelf naar jou toe. Deze vriendelijke beesten lopen gezellig overal door het park, net zo vrij als de toeristen.

ZELF NAAR Gauteng?

Bekijk alle 103 reizen naar Gauteng

Alle woningen hebben twee slaapkamers en een ruime badkamer met bad en aparte douche. Je zult je dagen ten volle benutten want al bij de eerste zonnestralen word je gewekt door de pauwen.

Drie van de 'Five'

De Heia Safari Ranch beslaat 650 hectare en heeft 23 soorten dieren. Als je hier uit het raam kijkt heb je nog net zicht op de poten van een familie giraffes, zwarte springbokken en een aantal prachtig gekleurde exotische vogels. Behalve impala's, koedoes en wildebeesten lopen hier ook drie soorten van de Big Five rond, namelijk de buffel, neushoorn en de luipaard. Deze zitten - gelukkig - niet 's morgens voor je chalet, maar je ziet ze wel in het park tijdens een safari-tour in een 4WD met gids. Houd je fototoestel iedere minuut van de dag bij je, want je maakt hier gegarandeerd mooie plaatjes.

Je kunt ook gaan kanoën op Lake Heritage. Dit meer is nog maar net voltooid en al druk bevolkt met allerlei soorten watervogels en visarenden. Het project heeft vier jaar geduurd. Lake Heritage heeft nu wel de grootste stenen dam van heel Zuid-Afrika.

Zulu-dorp

Midden in het gebied ligt Puhmangena uMuzi, een klassiek Zulu-dorp waar je meer leert over deze oude cultuur. Het meest interessant van dit dorp is het traditionele Zulu-diner. In zwarte ketels boven een groot open vuur worden de lekkerste gerechten gemaakt, variërend van varkensvlees of lamsstoof tot een prutje van gestampte maïs en bonen. Je kunt hier mee-eten onder het genot van een echt Zulu biertje, een 'Tswala'.

Braai op zondag

De ranch heeft een gezellig restaurant met westerse gerechten, maar probeer vooral een lekker gegrild stuk vlees van de braai: een enorme barbecue. De zondagen op de Heia Safari Ranch zijn erg geliefd. De dag begint of eindigt met een safari door het park en in middag is er een grote braai bij het zwembad.

Aansluitend kun je in je luie stoel tussen de zebra's en giraffes genieten van een Mzumba regendans. Boek deze populaire zondag bij de Heia Safari Ranch wel op tijd.

Heia Safari Ranch ligt in Gauteng, op veertig minuten rijden van Johannesburg.

Reizen Gauteng

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors