The Blue Train

The Blue Train

door Getaway Travel

Met de klassieke Blue Train leidt de rails je door, langs en over het spectaculaire landschap tussen Kaapstad en Johannesburg. Een dag en een nacht lang kun je vanuit je luxueuze rijtuig door het raam gluren terwijl de trein verder raast. Over een afstand van 1600 kilometer doorkruis je de wilde natuur, half-woestijn of wijnvelden.

Een andere route die de Blue Train aflegt is van Kaapstad naar Port Elizabeth, beter bekend als de Tuinroute. Vanaf de Kaap reis je noordwaarts door Langeberg, langs wijnregio's, richting de kust waar de Indische Oceaan tevoorschijn komt.

Mobiel vijfsterrenhotel

Het verblijf in de trein is één en al luxe. The Blue Train is eigenlijk een mobiel vijfsterrenhotel. Elk compartiment heeft uit een eigen badkamer met een glanzende vloer, telefoon en een televisie. Deze heeft een videokanaal met documentaires over de omgeving waar je doorheen reist. Uiteraard ontbreekt een comfortabel één of tweepersoonsbed niet. Aan al deze elegantie hangt natuurlijk wel een aardig prijskaartje.

Rovos Rail biedt ook verschillende treinreizen aan, onder andere vanuit Pretoria. Wil je een treinreis maken maar is je budget niet zo groot, dan is de Trans Karoo wellicht een optie.

Like deze pagina

Reizen The Blue Train

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors