Sabie watervallenroute Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Sabie watervallenroute

door Charlotte de Vries

De noordoostelijke provincie Mpumalanga ligt hoog en ontvangt veel regen. Daardoor zijn er hoge, lage, smalle en brede watergordijnen ontstaan die het felgroene berglandschap versieren. Nergens in zuidelijk Afrika vind je zoveel prachtige watervallen als hier!

De Sabie watervallenroute van ongeveer honderd kilometer voert je langs een aantal van de meest spectaculaire watervallen in de oude goudmijnstreek tussen Sabie en Graskop. Sabie is ook het startpunt van de beroemde Panoramaroute, een absolute must tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Ons advies: combineer de Sabie watervallenroute met de Panoramaroute!

ZELF NAAR Mpumalanga?

Bekijk alle 101 reizen naar Mpumalanga

Bezienswaardigheden langs de Sabie watervallenroute

Sabie is een knus dorp in het noordoosten van Mpumalanga. Je haalt hier nog wat lekkere dingen voor je dagtrip naar Graskop. Allereerst kom je langs de Horseshoe Falls, waar het water in de vorm van een hoefijzer naar beneden stort.

Je vervolgt de route naar de Lone Creek Falls. Deze waterval valt als een soort sproeiregen bijna zeventig meter naar beneden, bovenop varens en een bos. Even verderop liggen de sierlijke Bridal Veil Falls die doen denken aan een bruidssluier.

Next stop: de Mac-Mac Falls, een dubbele waterval die is vernoemd naar Schotse goudzoekers. Drie kilometer hier vandaan liggen de Mac-Mac Pools, waar je heerlijk kunt picknicken, zwemmen en de groene Drakensbergen in je op kan nemen. Als je bent uitgezwommen, volgt middenin een bos de Maria Shires Falls die vooral na een regenbui een enorm geraas veroorzaakt.

Verder naar het noorden kom je aan bij Graskop, waar de waanzinnige Lisbon Falls denderen. Deze waterval stort maar liefst negentig meter naar beneden. Vlakbij ligt het hoogtepunt van de Watervallenroute: de Berlin Falls. Hier stroomt het water door een natuurlijk gevormde sluis, voordat het tachtig meter lager in een diepgroen meer belandt.

Beste reistijd voor de Sabie watervallenroute

De Sabie watervallenroute is het hele jaar door verpletterend, maar het allermooist is de route na de regentijd, in de maanden februari en maart. Dan razen de watervallen met alle macht naar beneden en staat het landschap volop in bloei.

De route is redelijk kort: de honderd kilometer en de bezienswaardigheden red je makkelijk binnen een dag. Als je in Graskop bent aangekomen, kan je de volgende dag verdergaan met de Panoramaroute. Deze routes vormen het hoogtepunt van je vakantie naar Zuid-Afrika!

Routebeschrijving

De Sabie watervallenroute is makkelijk te vinden. Vanaf Sabie hoef je alleen de R532 en de R533 naar Graskop te volgen: de watervallen langs de route worden duidelijk aangegeven. Voor de Lone Creek Falls moet je even van deze grote weg af en de Old Lydenburg Road op.

Tip: de route kan nogal glibberig zijn, dus we raden je aan om je aan de veiligheidsvoorschriften te houden.

Ga je liever met een reisorganisatie langs de Watervallenroute? Bekijk dan hier de beste reisopties!

Fotocredits: Rick McCharles

Reizen Mpumalanga

Meer Sabie watervallenroute

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors