Sabie watervallenroute

Sabie watervallenroute

door Getaway Travel

Mpumalanga ligt hoog en het regent er veel. Hierdoor - en door erosie - zijn er spectaculaire watervallen ontstaan. Nergens in het zuidelijk Afrika bevinden zich zoveel watervallen! De Watervallenroute van ongeveer honderd kilometer voert je langs een aantal schitterende watervallen in de oude goudmijnstreek tussen Sabie en Graskop. Omdat de route nogal glibberig kan zijn, is het erg aan te raden je aan de veiligheidsvoorschriften te houden.

Horseshoe Falls

Je begint in Sabie in het noordoosten van Mpumalanga, waar je de R532 inslaat. Je komt als eerste langs de Horseshoe Falls, die zijn naam dankt aan de vorm van een hoefijzer. Dan ga je weer terug de Old Lydenburg Road op, richting de Lone Creek Falls. Deze waterval valt als een soort sproeiregen bijna zeventig meter naar beneden bovenop varens en een bos. Even verderop liggen de sierlijke Bridal Veil Falls, die je doen denken aan een bruidssluier.

Mac-Mac Falls

Terug op de Old Lydenburg Road ga je naar het noorden naar de Mac-Mac Falls, een waterval die is vernoemd naar Schotse goudzoekers. Drie kilometer hier vandaan liggen de Mac-Mac Pools, waar je geweldig kunt picknicken én zwemmen. Hierna volgen middenin een bos de Maria Shires Falls, die vooral na een regenbui een enorm geraas veroorzaken.

Berlin Falls

Verder naar het noorden kom je langs Graskop, waar de Lisbon Falls liggen. Deze watervallen storten maar liefst negentig meter naar beneden. Vlakbij is de absolute must see: Berlin Falls. Deze schitterende waterval stroomt door een natuurlijk gevormde sluis, voordat het tachtig meter lager in een diepgroen meer belandt.

De Watervallenroute ligt in het oosten van Mpumalanga nabij Sabie en Graskop.

Like deze pagina

Reizen Mpumalanga

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors