Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Bezienswaardigheden Oost-Kaap

De Oost-Kaap heeft behalve een prachtige natuur en de Big Five ook een rijke historie. Op deze plaats hebben in de tweede helft van de achttiende eeuw blanken en zwarten elkaar voor het eerst ontmoet. Dat dit niet zonder de nodige problemen ging is iedereen wel bekend. In de Oost-Kaap zijn bloedige oorlogen gevoerd tussen de boeren, de Engelsen en de Nederlanders en kort daarvoor tussen de boeren en de Xhosa. Lees verder

De Oost-Kaap heeft behalve een prachtige natuur en de Big Five ook een rijke historie. Op deze plaats hebben in de tweede helft van de achttiende eeuw blanken en zwarten elkaar voor het eerst ontmoet. Dat dit niet zonder de nodige problemen ging is iedereen wel bekend. In de Oost-Kaap zijn bloedige oorlogen gevoerd tussen de boeren, de Engelsen en de Nederlanders en kort daarvoor tussen de boeren en de Xhosa.

De Britten hebben hier zelfs hun meest lange en dure koloniale oorlog ooit gevoerd. Door de grote verliezen aan beide kanten is het niet bekend wie die oorlogen nu heeft gewonnen.

Waarschijnlijk heeft deze bloedige geschiedenis een invloed gehad op haar inwoners. Beroemde strijders tegen de apartheid zoals Nelson Mandela en Steve Biko komen uit Oost-Kaap. Deze streek is ook nog altijd het leefgebied van de Xhosa, de grootste groep Afrikanen naast de Zulu's. De Xhosa leven nog grotendeels volgens oude gebruiken en rituelen. Om deze wel heel speciale kant van de streek te leren kennen, is het een aanrader om eens een historische hike te maken. Al is het maar om eens keer in steden te komen die nog niet helemaal verwesterd zijn.

Reizen Oost-Kaap

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors