Mountain Zebra National Park

Mountain Zebra National Park

door Getaway Travel

Zoals de naam al verklapt is dit national park een beschermd gebied voor ongeveer 700 zeldzame bergzebra's. Het Mountain Zebra National Park bestaat uit een uitgestrekt grasland en ligt in de droge Karoo, 25 kilometer verwijderd van de stad Cradock. Het gebied is relatief klein, tweehonderd vierkante kilometer, en in de diepe valleien heerst complete rust.

Populatie

Het national park werd in 1937 opgericht, omdat de Kaapse bergzebra met een toenmalige populatie van enkele tientallen dieren bijna was uitgestorven. Op dat moment bestond het nationale park uit een landbouwcomplex met zes bergzebra's.

ZELF NAAR Mountain Zebra National Park?

Bekijk alle 3 reizen naar Mountain Zebra National Park

Toen deze allemaal stierven schonk een naburige boer het park in 1950 elf bergzebra's. Van daaruit groeide het aantal tot een paar honderd bergzebra's die er nu leven.

Antilopen en vogels

Het Mountain Zebra National Park is een ideale leefomgeving voor de verschillende antilopensoorten die er rondgrazen op de grasvlaktes. Enkele bekende soorten zijn de zwarte gnoe, springbok, blesbok en de reebokken waar je af en toe voor op moet passen als ze over de rotsachtige berghellingen springen. De Kaapse buffel en de neushoorn hebben in het national park ook hun thuisbasis.

Er leven niet veel roofdieren; de woestijnlynx is de grootste in zijn soort. Het luchtruim boven The Karoo wordt wel bevolkt door een scala aan vogelsoorten, zoals de zwarte arend, ruigpootarend en de secretarisvogel. Aan de grond leeft hier de struisvogel, die zich prima thuis voelt in deze droge half-woestijn.

Mountain Zebra National Park ligt in Oost-Kaap, op zo'n drie uur rijden van Port Elizabeth. Op de website van Mountain Zebra National Park vind je meer over de bijzondere vogels  en andere praktische informatie.

Reizen Mountain Zebra National Park

Foto's & video's Mountain Zebra National Park

Meer Mountain Zebra National Park

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors