District Six Museum
9,0
9,0 Algemene ervaring
9,0 Interessant
9,0 Prijs-kwaliteit

District Six Museum

door Getaway Travel

Heb je niet veel tijd in Kaapstad maar wil je toch graag naar een museum? Ga dan naar het indrukwekkende District Museum. Hier zie je een aangrijpende expositie van de gewelddadige verdrijving van alle inwoners van District Six in 1966.

Tot die tijd was deze wijk een levendige, multiculturele wijk met 50.000 inwoners die hier soms al vijf generaties leefden. Maar er werd door de blanke overheid besloten dat District Six een 'witte wijk' moest worden en alle niet-blanken moesten weg.

ZELF NAAR Kaapstad?

Bekijk alle 119 reizen naar Kaapstad

Ontdekt de verhalen

Buren, vrienden en zelfs families werden in die tijd uit elkaar gerukt. In het museum vind je vele hartverscheurende foto's en verhalen van deze verdrijving en kun je praten met enkele slachtoffers, die tegenwoordig in het museum werken.

Op de grond zie je een gigantische plattegrond van de wijk waar de voormalige bewoners hebben aangegeven waar ze ooit woonden en zie je reconstructies van het interieur van hun weggevaagde huizen.

Het District Six Museum zit aan de Buitenkant St in het centrum van Kaapstad. Op de website van het District Museum vind je meer over de verhalen en andere praktische informatie.

Reizen Kaapstad

Reviews District Six Museum

Heel indrukwekkend museum (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 22 augustus 2016

Het District Six Museum vond ik een van de meest indrukwekkende musea van Kaapstad. De mooi samengestelde expositie begeleidt je door de geschiedenis van het artistieke stadsdistrict dat tot een tragisch einde is gekomen. Je komt achter een gruwelijk verhaal van de Apartheid en van de inwoners die hun huis en thuis eraan hebben verloren.

Een aanrader is om een rondleiding te nemen door het museum. Deze wordt gegeven door (een familielid van) een oud-bewoner van het voormalige District Six en maakt je bezoek nog net iets interessanter.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Interessant
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten District Six Museum

  • Interessante geschiedenis
  • Betaalbaar
Ultieme tip: Bekijk na je bezoek aan het museum de grote lege vlakte waar het stadsdistrict eigenlijk nog had moeten staan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors