Graaff-Reinet

Graaff-Reinet

door Getaway Travel

Graaff-Reinet wordt ook wel de 'Parel van de Karoo' genoemd. Het stadje is in feite een groot monument met meer dan 220 gerestaureerde gebouwen met een Kaap-Hollandse stijl. Ook al heb je niet veel tijd in dit gedeelte van Zuid-Afrika, probeer toch zeker een bezoek te brengen aan dit schilderachtige stadje.

Hollandse huizen

In Graaff-Reinet hangt nog echt de sfeer van het negentiende-eeuwse platteland. Het is gesticht in 1786 door de Verenigde Oost-Indische Compagnie en is daarmee een van de oudste plaatsen van Zuid-Afrika. Het is vernoemd naar gouverneur Cornelis Jacob van de Graaff en zijn vrouw Hester Cornelia Reinet.

ZELF NAAR Graaff-Reinet?

Bekijk alle 12 reizen naar Graaff-Reinet

Het stadje ligt in de binnenlanden van de Oost-Kaap, in een door de Sundays River uitgesleten vallei. De Hollandse huizen, omringd door tuinen en met bomen omzoomde lanen, vormen een scherp contrast met de kale vlaktes in de omgeving.

Hoogtepunten

Graaff-Reinet is in zijn geheel al een grote attractie, maar kent enkele hoogtepunten. De Old Residency is een indrukwekkend herenhuis uit 1820 en het Strecht's Court is een mooi bewaard klein straatje. Hier staan huisjes uit 1850 die werden gebouwd voor arbeiders en bevrijde slaven.

Het Reinet House is een mooi voorbeeld van een typisch H-vormig Kaaps-Hollands gebouw uit 1812 met zes puntgevels. De Groot-kerk is een Nederlands-hervormde kerk uit 1887 en heeft twee verschillende bouwstijlen. In de voormalige Nederlands-hervormde missiekerk bevindt zich nu de Hester Rupert Art Gallery, waar je werk van moderne Zuid-Afrikaanse kunstenaars kunt zien.

Graaff-Reinet vind je in Klein Karoo en bereik je via de R61 en R63.

Reizen Graaff-Reinet

Meer Graaff-Reinet

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors