Cultuur tips Zuid-Afrika

Cultuur tips Zuid-Afrika

door Getaway Travel

Hoe je economische situatie ook is, als toerist steek je qua rijkdom met kop en schouders boven de meeste localsl uit. Het feit dat je een aantal weken vrij kan nemen, een ticket kan kopen en in hotels kunt slapen maakt je tot een gepriviligieerd mens.

Als je onvoorbereid naar Zuid-Afrika gaat zonder te beseffen dat de cultuur en normen en waarden van de lokale bevolkinganders is dan thuis, kan dit tot onbegrip leiden. Je kunt in situaties terecht komen die je niet had verwacht, en die anders zijn dan in Nederland. Dit heeft ook weer zijn charme, je bent toch niet voor niets in het buitenland. Als je hier bewust mee omgaat, de lokale tradities respecteert, je flexibel opstelt en positief blijft zul je het meest van je vakantie genieten.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Maak bijvoorbeeld niet zonder te vragen foto's van mensen. Ook al bedoel je het goed, je kunt hier mensen mee beledigen. Ook kun je beter je kritiek op de maatschappij of politiek van het land voor je houden. Een gids kan je goed informeren over de plaatselijke gebruiken en je kennis laten maken met de plaatselijke bevolking. Met bescheiden aanpassingen aan de cultuur zul je merken dat jij op jouw beurt meer respect zal ontvangen. En extra leuk: er gaan deuren voor je open die anders gesloten waren gebleven.

Uitgaven

Probeer er voor te zorgen dat het geld wat je uitgeeft tijdens je vakantie, ten goede komt aan de lokale bevolking. Helaas is dit op dit moment niet altijd het geval. Veel internationale organisaties profiteren van toerisme en de locals blijven achter met het overlast en de vervuiling. Hier kun je zelf echter verandering in brengen. Dit doe je door een lokale gids in te huren, producten uit de regio te kopen, bij locals thuis te slapen etc. Als jouw bestedingen hierdoor terecht komen bij de bewoners in de regio, stellen ze je komst meer op prijs en dat maakt het leuker om er te vertoeven.

Festivals

In Zuid-Afrika vinden regelmatig leuke en aparte festivals plaats. Wil je het land en haar bevolking écht leren kennen, bezoek dan zeker zo'n festival. Een leuk voorbeeld is het King Shaka Day Festival in KwaDukuzu. De zeer gastvrije zulu's nodigen je graag uit om samen met hen en hun zulukoning een eerbetoon te brengen aan de Zuluheld King Shaka.

Ook in Kaapstad houden ze wel van een feestje. Ieder jaar wordt er in de maand maart een groot festival gehouden waar optredens, kunst en muziek niet ontbreken. Tijdens het Cape Town Festival zijn vrijwel alle musea, theaters en clubs open en de hele stad doet mee.

Eten en drinken

Proef van de lokale sfeer en gewoontes en kies voor een plaatselijk restaurant in plaats van voor een restaurantketen. Dit is niet alleen leuk en interessant, op die manier geef je ook een positieve impuls aan de lokale werkgelegenheid en ontwikkeling. Het is ontzettend aan te raden om van de plaatselijke specialiteiten te proeven.

Let er wel goed op wat je eet. Ook al is dit in Aziatische landen erger, ook in Zuid-Afrika krijg je nog wel eens bedreigde diersoorten voorgeschoteld. Probeer er dus altijd achter te komen wat er in het gerecht zit, voordat je nietsvermoedend een schildpaddensoepje naar binnen slurpt.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors