Top 5 hikes in Kaapstad

Top 5 hikes in Kaapstad

door Priscilla Nooijen

Stervormige bloemen, scheepswrakken uit de twintigste eeuw, bavianen, een waterval en adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan… Je komt het allemaal tegen wanneer je je waagt aan een Kaapse hike. Beginnende wandelaars beklimmen de Chapman's Peak vanaf Houtbaai, terwijl ervaren hikers de houten ladders van de Skeleton Gorge trotseren.

Heb je je wandelschoenen al aangetrokken? Wij hebben vijf mooie hikes in Kaapstad voor je op een rijtje gezet. Bekijk de video of lees verder!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 199 reizen naar Zuid-Afrika

5. Devil's Peak Trail

Voor een prachtig uitzicht over zowel de Tafelberg als Lion's Head en Robbeneiland, beklim je de 1000 meter hoge Devil's Peak. Er zijn drie verschillende wandelroutes naar de top die variëren van gemiddeld naar moeilijk en allemaal rond de vier uur duren. Vergeet geen goede wandelschoenen aan te trekken, de paden zijn erg steil en rotsachtig.

Tijdens de hike naar de top kom je geen wildleven tegen, maar wel de nodige hoeveelheid planten. Houd je oog open voor de stervormige snotrosie en de inheemse Cape peninsula. Nergens anders ter wereld groeit deze plant nog! Wie goed oplet, ziet ook nog de inkepingen van een neergestort vliegtuig uit 1971 in de bodem.

4. Olifantsbos Shipwreck Trail

Een historische, maar scenische trail vind je in het Cape Nature Reserve. De Olifantsbos Shipwreck Trail voert je mee langs het strand en fynbos, waar je niet alleen scheepwrakken uit de twintigste eeuw, maar ook wildleven bewondert. Je komt er onder andere bavianen, zebra's en gemsbokken tegen.

De kortste hike is drie kilometer lang en wordt vergezeld door meer dan 1200 inheemse plantsoorten, waaronder de felgele Cullumia squarrosa en de witte Cape snow. Heb je er na die kilometers nog lang niet genoeg van? Plak er dan nog twee kilometer aan vast door vanaf het Nederlandse scheepswrak Nolloth verder te wandelen naar het moerasgebied Sirkelsvlei.

3. Chapman's Peak Trail

Prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan, Vishoek, Houtbaai, Noordhoek en Kommetje wachten je op aan de top van de Chapman's Peak. Om deze beloning in ontvangst te nemen zijn er twee manieren om de top te bereiken, vanaf Houtbaai en vanaf Noordhoek.

Met veel vlakke gedeeltes om op te rusten en het scenische landschap in je op te nemen, is de hike vanaf Houtbaai zeer geschikt voor beginners. De route vanaf Noordhoek daarentegen vergt wat meer klauterwerk, maar is minstens net zo adembenemend en zeker de moeite waard. Beide wandelingen bieden een breed scala aan fynbos en wie geluk heeft spot er een visarend, zwarte adelaar of hagedis.

2. Table Mountain Trail: Skeleton Gorge

Er zijn vele wandelpaden die naar de top van de Tafelberg leiden, maar de Skeleton Gorge mag zich misschien wel de meest bijzondere noemen. De hike is wat aan de pittige kant en duurt voor ervaren wandelaars zo'n drie uur. Ben je niet zo ervaren? Neem dan gerust de kabelbaan naar beneden.

De Skeleton Gorge route begint in Kirstenbosch Botanical Gardens, waar je de meest prachtige tuinen uit Zuid-Afrika kunt bewonderen. Nu de sfeer er goed inzit, loop je verder door het bos naar de kloof. Je komt er langs beekjes, loopt door watervallen en klimt over houten ladders. Vergeet vooral je camera niet, het uitzicht onderweg naar de top vraagt om vele fotomomenten!

1. Lion's Head Trail

Met breed zicht op de beroemde Tafelberg, het witte Camps Bay en de Twelve Apostles, is de Lion's Head Trail niet voor niets één van de meest populaire hikes van heel Zuid-Afrika. Het is een vrij makkelijke wandeling die ook nog eens beloond wordt met een panoramisch zicht over de Atlantische Oceaan.

De hike voert je over een onverhard pad dat rondom de Lion's Head loopt. Richting de top worden de hellingen wat steiler en zul je ladders en handvaten moeten gebruiken. Sportievelingen staan binnen het uur weer beneden, maar wie optimaal van de omgeving wil genieten, trekt er wat langer voor uit.
Wil je de hike nog romantischer maken? Beklim de Lion's Head dan tijdens zonsopgang of zonsondergang met volle maan.

Fotocredits: M Canzi | Micheal Clarke Stuff | Graeme ChurchardGraeme Churchard | Warrenski

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors