Top 5 stops langs Route 62

Top 5 stops langs Route 62

door Charlotte de Vries

Uitgestrekte wijnranken, torenhoge kliffen en bergen, woestijnvlaktes en pittoreske dorpjes versieren de langste wijnroute ter wereld. Route 62 neemt je 850 kilometer mee van Kaapstad naar Port Elizabeth, langs een gigantische hoeveelheid restaurants, bars en wijngaarden.

Welke plekken mag je écht niet missen tijdens je roadtrip? Daar zijn wij achter gekomen. Dus zet je favoriete muziekje vast aan en rijd met ons mee naar de lekkerste stops van Route 62!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

5. Klipdrift

Zuid-Afrika staat natuurlijk bekend om haar overheerlijke diverse wijnen. Maar wist je dat de gezellige drankorgels van het land ook pittige brandy's brouwen?

Klipdrift is één van de favoriete brandysoorten van de Zuid-Afrikanen. De distilleerderij staat in Robertson en biedt verschillende tours en proeverijen aan. Onze favoriet is de hartige proeverij, waarbij je geniet van de gouden drank in combinatie met sappige worstjes.

4. Barrydale

Aan Barrydale rijd je gauw onopgemerkt voorbij, maar doe dit niet! Met chique is dit dorpje niet bekend: hier maak je een korte stop voor een boers vreetfestijn.

Funky cafés zoals de Dung Beetle Bar en Diesel & Crème zijn typische sfeervolle diners die je klaarstomen voor de rest van je rit. Breng met de romige milkshakes van Diesel & Crème je suikerlevel weer op peil. Vooral de Red Velvet is een feestje.

3. Ronnies Sex Shop

Wat doet een seksshop in dit rijtje? Nou, niks dus. Ronnies Sex Shop is namelijk geen seksshop, maar een bar.

In eerste instantie wilde Ronnie een simpel wegwinkeltje openen. 'Ronnies Shop' schilderde hij op zijn gebouw. Maar een stel vrienden vond dat de winkel een update kon gebruiken en maakte er voor de grap 'Ronnies Sex Shop' van. Sindsdien is de winkel omgetoverd in een met beha's en slipjes volgehangen pub waar bijna elke roadtripper wel een stop maakt.

2. Bonnievale

Bonnievale ligt aan de voet van de Breederivier, tegen een achtergrond van aanzienlijke heuvels en bergen. In dit plaatsje geniet je van de heerlijkste hapjes en drankjes, én een ongelofelijk uitzicht op de vallei.

'Valley of Wine and Cheese' wordt Bonnievale dan ook wel genoemd. De wijnboerderijen werken samen met de plaatselijke kaasmakers van onder andere Parmalat en Mooivallei Suiwel. Als je een wijn- en kaasliefhebber bent, is dit dus the place to be.

1. Calitzdorp

Wijn, brandy, kaas, milkshakes, beha's, worstjes…. Waar we als laatste aan toe komen is de allerbeste Zuid-Afrikaanse port! Calitzdorp is meester in port. Vooral bij de prijswinnaars Cape Ruby en Cape Tawny lik je je lippen af.

En als je heerlijk rozig en verzadigd bent, eindig dan je dag in de natuurlijke warmwaterbronnen van de plaatselijkje spa. Dat is toch wel het grootste genot van je trip langs Route 62.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors