De 5 beste spots om de cultuur van Zuid-Afrika te ontdekken

De 5 beste spots om de cultuur van Zuid-Afrika te ontdekken

door Maurice Kosterink

Als je aan Zuid-Afrika denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan een safari door het Krugerpark. Maar naast spelende leeuwen en toeterende olifanten, kent het land ook een kleurrijke cultuur door haar gemixte bevolking die een roerige geschiedenis achter de rug hebben. En die rijke cultuur in Zuid-Afrika wil je óók leren kennen. 

En wij vertellen je graag waar je dat dan het beste doet! Daarom hebben we de vijf beste spots om iets van de cultuur van Zuid-Afrika mee te krijgen voor je op een rij gezet.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

5. In Soweto leer je de mensen kennen

Soweto is een van de bekendste en beruchtste townships van Zuid-Afrika. Een wijk waar veel zwarte Zuid-Afrikanen verplicht moesten wonen, vaak in armoede. Tegenwoordig transformeert Soweto langzaam in een plek om de alledaagse cultuur van Zuid-Afrika te ontdekken. Zo neemt een gids je mee langs de lokale markt en verschillende huisjes, waar de muren in felle kleuren zijn geschilderd. 

4. Het Apartheid Museum laat een gevoelige plek zien

De Apartheid heeft een diepe wond achtergelaten in de cultuur van Zuid-Afrika. Tot 1990 leefden de blanke bevolking en de zwarte bevolking van Zuid-Afrika apart in een harde hiërarchie. Het Apartheid museum bij Gold Reef City neemt je even terug naar die tijd en laat je bijna op een grimmige manier voelen hoe die tijd was voor de zwarte bevolking. Zo wordt er bij de ingang al onderscheid gemaakt.

3. Het Mcgregor Museum vertelt je meer over Afrikaanse stammen


Maak je een stop in Kimberley? Glip dan even het Mcgregor Museum binnen. Dit museum vertelt je namelijk meer over de geschiedenis van de cultuur van Zuid-Afrika. Zo heeft het museum een ruimte met poppen die de oude tradities en gebruiken uitbeelden van de stammen die vroeger woonden in Zuid-Afrika. Maar het museum vertelt je ook hoe de komst van de Europeanen Zuid-Afrika blijvend heeft veranderd.

2. Je voorouders komen uit Zuid-Afrika


De Wieg van de mensheid is een gebied niet ver van Johannesburg, waar fossielen zijn gevonden van de eerste mensachtigen. Het is daarom niet alleen belangrijk voor de cultuur van Zuid-Afrika, maar het is belangrijk voor de hele wereld. In het bezoekerscentrum leer je meer over de verschillen tussen ons en de eerste mensachtigen van Zuid-Afrika en waarom de fossiele juist in het kalkgesteente van het gebied goed bewaard is gebleven. 

1. Robbeneiland is heilige grond


Robbeneiland speelt een belangrijke rol in de strijd tegen de Apartheid.Deze gevangenis op het eiland voor de kust van Kaapstad is namelijk de plek waar Nelson Mandela 18 jaar vastzat. Hoewel een tour door een gevangenis misschien niet aantrekkelijk lijkt op je vakantie, is dit voor veel Zuid-Afrikanen heilige grond en een belangrijke plek voor de cultuur van Zuid-Afrika.

Sta je te trappelen om de cultuur van Zuid-Afrika te ontdekken? Bekijk dan hier ons reisaanbod en ga alle plekken af om de cultuur van Zuid-Afrika goed te ervaren.

Fotocredits: Raymond June | South African Tourism | flowcomm | Meraj Chhaya

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors