Duurzaam reizen Zuid-Afrika

Duurzaam reizen Zuid-Afrika

door Getaway Travel

Zuid-Afrika is een prachtig land met een indrukwekkend landschap, regenwouden, savannes, paradijslijke stranden, wilde dieren en een kleurrijke bevolking. Het is dan ook een fantastische ervaring om de schoonheden van dit land als reiziger te verkennen.

Het is echter maar de vraag of de natuurlijke rijkdommen van Zuid-Afrika er in de toekomst nog steeds zullen zijn. Het groeiende toerisme heeft namelijk een grote invloed op de natuur, de dieren en de bevolking. Een bekend gezegde luidt: toerisme is als vuur, je kunt er op koken, maar het kan net zo goed je huis afbranden'. Dit geeft kernachtig weer waar het om draait. Toerisme is voor veel landen, waaronder ook Zuid-Afrika, een belangrijke bron van inkomsten, maar hetkan ook veel negatieve gevolgen met zich mee brengen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

De culturele en natuurlijke schoonheden van Zuid-Afrika zijn helaas niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Zeker in gebieden waar toerisme in korte tijd hard groeit en waar men nauwelijks is voorbereid kunnen de negatieve gevolgen groot zijn. Hierbij kun je denken aan waterschaarste, afvalproblemen, geluidsoverlast, landschapsvernietiging, milieuvervuiling en verlies aan biodiversiteit. Als je hier bewust mee omgaat maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reisbestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantievieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen waarbij je geniet van al het mooist en tegelijkertijd de schoonheden van Zuid-Afrika beschermdt voor de toekomst.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzaam Zuid-Afrika.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors