Wine Matters

Wine Matters

door Getaway Travel

Vinoloog Udo Göebel is betoverd door Zuid-Afrika. Zijn bedrijf WineMatters verkoopt bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnen. Liefde voor wijn is de rode draad door het leven van Udo Göebel. Hij werkt al twintig jaar in de wijnhandel, in 1990 was hij de jongste vinoloog van Nederland.

Volgens Göebel begon zijn wijnpassie trouwens nóg eerder: "Toen ik klein was, proefde ik al stiekem slokjes wijn tijdens feestjes. En ik hielp mijn moeder met wijnmaken van het fruit uit onze tuin. Maar de bliksem sloeg pas in toen ik op schoolreisje naar Frankrijk ging. Ik zag de wijngaarden en wist het zeker: wijn moest het worden."

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Op naar Zuid-Afrika

Vorig jaar nam Udo verlof van zijn baan bij Gall&Gall en vertrok naar Zuid-Afrika. "Het schitterende land heeft me betoverd. Mijn sabbatical was een geweldige ervaring. Ik heb gewerkt bij een winery in Paarl en na de oogst heb ik rondgereisd door de winelands. Met de Platter Wine Guide als reisgids trok ik van het ene naar het andere wijnhuis om te proeven en te genieten."

Zo ontstond het plan voor zijn eigen bedrijf, WineMatters. "Ik ontdekte geweldige wijnen die ik in Nederland niet kon kopen. Die importeer ik nu zelf en ik verkoop de wijn rechtstreeks, via internet, aan de liefhebber.

Eigen import, geen tussenhandel, dus de prijs blijft redelijk." Wat dat betreft valt er voor ons zuinige Nederlanders nog veel te ontdekken in de Kaapse winelands, vertelt Udo: "In Nederland wordt veel goedkope Zuid-Afrikaanse wijn gedronken. Ik merkte dat, als je iets meer wilt uitgeven per fles, de kwaliteit met grote sprongen toeneemt. Terwijl de flessen van een euro of vijf al heerlijk zijn, zal een fles waar je wat meer aan uitgeeft, je nog meer plezier geven. Daar blijf je van proeven, daar blijf je aan snuffelen, daar blijf je nieuwe geuren en smaken in ontdekken. En dat wil ik mensen graag laten ervaren."

Wijnproeverijen

Udo geeft regelmatig wijnproeverijen. Bij mensen thuis of op kantoor, voor beginnende wijnliefhebbers of gevorderde wijnfreaks, het kan allemaal. Meer informatie over de wijnen en de proeverijen vind je op zijn site (WineMatters.nl).

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors