Zuid-Afrika.nl

Top 7 leukste markten van Kaapstad

door Charlotte de Vries

De markten van Kaapstad zijn niet zomaar goedkope handelplekjes. Ze barsten van gezelligheid. Lekker eten, goede wijn, live muziek, vintage kleding en kunst bezorgen je een verrukkelijke dag.

Waar vind je nou de smeuïgste taartjes, de gekste tweedehands spullen of de fijnste ambiance? Daar zijn wij achter gekomen. Bekijk hier de leukste markten van Kaapstad en het schiereiland. Enneh, afdingen moet!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 199 reizen naar Zuid-Afrika

7. Green Point Flea Market

Green Point Flea Market is niet per se de gezelligste of de veiligste, maar wel een van de grootste markten van Kaapstad. Op de parkeerplaats van het enorme stadion van Kaapstad stallen zo'n 400 kooplui hun traditionele kunstartikelen uit.

Je ziet er redelijk wat beelden, schilderijen en andere kunstwerken die je op andere plaatsen in de stad tegenkomt. Maar als je goed zoekt, vind je hier ook een paar echte kunstenaars!

Parkeerplaats Green Point Stadium, Kaapstad
Zondag: 8.30 - 15.30

6. Blue Bird Garage Foods & Goods

Het Blue Bird Garage Market is het leukste geheimpje van Muizenberg. Toeristen komen er niet veel door de redelijke afstand met Kaapstad (ongeveer drie kwartier rijden). Daardoor is de markt extra goedkoop en een gezellige local affair.

Elke vrijdagavond wordt de markt gehouden in een oud vliegtuighangar. Rondom een tiental picknicktafels vind je stalletjes met kleding, handgemaakte sieraden en vooral veel, goedkoop en lekker eten uit moeders keuken.

39 Albertyn Road, Muizenberg
Vrijdag: 16.00 - 22.00

5. Earth Fair Food Market

Eerlijk eten. Daar heeft Kaapstad een handje van. De Earth Fair Food Market is een walhalla van verse producten zoals groentes, fruit en slagersvlees. Je proeft er de lekkerste snacks, van biltong tot fudge, en drinkt er de beste koffie en sappen.

De Earth Fair Food Market vindt op twee verschillende locaties plaats: in de buurt Tokai en de centraal gelegen St. George's Mall. Tip: op de woensdagen in Tokai bieden veel stalletjes heerlijk avondeten aan.

333 Main Road, Tokai, Kaapstad
Woensdag: 15.00 - 20.30
Zaterdag: 9.00 - 14.00

St. Georges Mall, Kaapstad
Donderdag: 11.00 - 15.00

4. Milnerton Flea Market

Als je op zoek bent naar een superorigineel cadeau of een bizar souvenir, ben je bij het juiste adres aangekomen. Op de Milnerton Flea Market vind je de gekste prullaria. We zagen er al eens een serie barbecues in de vorm van varkens, oude kunstgebitten en een auto bomvol knuffels.

De vlooienmarkt vind je langs de Marine Drive, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op de Tafelberg. Wees er op tijd bij, voordat de leuke dingen weg zijn en de markt langzaam omtovert in een vuilnisbelt.

Marine Drive (R27), Paarden Eiland, Kaapstad
Zaterdag en zondag: 8.00 - 14.00

3. Neighbourgoods, The Old Biscuit Mill

Neighbourgoods is niet voor niets de populairste markt van Kaapstad. In het hart van de gezellige wijk Woodstock verzamelen kunstenaars, kledingontwerpers en chefs om hun mooiste of lekkerste goederen te verkopen. Denk aan oesters, makarons, kunstwerken, kleding, verse koffie en zelfs bitterballen.

De markt vindt plaats in The Old Biscuit Mill, een oude fabriek die tegenwoordig thuis is van een aantal fantastische restaurants, designwinkels en workshopplekken. Hier vermaak je je makkelijk een hele dag!

375 Albert Road, Woodstock, Kaapstad
Zaterdag: 9.00 - 14.00

2. Oranjezicht City Farm Market

Onder de tenten en bomen van Granger Bay (bij het V&A Waterfront) vind je deze boeren markt. Een groep volwassenen en jongeren werkt hier samen om de kleinschalige, lokale productie van etenswaren te promoten.

En dat lukt! Zowel toeristen als locals komen hier op zaterdag voor hun boodschappen en heerlijke snacks. Je geniet er van een relaxte, familievriendelijke vibe en een prachtig uitzicht op de oceaan.

Granger Bay, Beach Road, Kaapstad
Zaterdag: 9.00 - 14:00

1. Harbour Bay Market

We hebben de heerlijkste, mooiste en gekste markten gezien, maar gezelligheid wint in dit lijstje. En die vind je het allermeest bij de Bay Harbour Market in Hout Bay (ongeveer twintig minuten rijden vanaf Kaapstad). Dit is dé markt om met je familie of vrienden rond de tafel te zitten. Glas goede wijn in je hand, een lekker vers visje en live muziek.

Behalve eten en gezelligheid vind je hier ook een heleboel kleding en kunstwerken. De stallen zijn goed verdeeld en het hele weekend open, waardoor je er geen moment last krijgt van drukte. Waar wacht je nog op!

31 Harbour Road, Hout Bay
Vrijdag: 17.00 - 21.00
Zaterdag en zondag: 9.30 - 16.00

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors