Voortrekker Monument

Voortrekker Monument

door Getaway Travel

Het Voortrekker Monument herdenkt de Afrikaner pioniers, de Boeren, die vanaf 1836 de Kaap verlieten. Ze trokken naar de Zuid-Afrikaanse binnenlanden om aan de Britse overheersing te ontsnappen. Het imposante monument is een vierhoekig granieten gebouw met op de muren het verhaal van de Boeren. Je ziet onder andere 64 wagons opgesteld in een traditionele laager, een cirkel.

Symbolisch

Het monument symboliseert de blanke Afrikaner eenheid, maar herdenkt ook de Slag om de Bloedrivier. Deze slag vond plaats op 16 december 1838. Aan de kant van de Boeren vielen 470 slachtoffers en maar liefst drieduizend Zulu's werden gedood. In de kelder van het Voortrekker Monument bevindt zich een klein museum dat een beeld geeft van het leven van de Voortrekkers.

ZELF NAAR Voortrekker Monument?

Bekijk alle 1 reizen naar Voortrekker Monument

Het Voortrekker Monument en het museum bevinden zich drie kilometer ten zuiden van het centrum van Pretoria aan de N1, in Gauteng. Vanaf Church Square gaan er bussen. Op de website van het Voortrekker Monument vind je meer over het museum en andere praktische informatie.

Reizen Voortrekker Monument

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors