Pietermaritzburg

Pietermaritzburg

door Getaway Travel

Pietermaritzburg is een prettig stadje middenin in de groene heuvels in de Midlands van KwaZulu-Natal. Het stadje heeft een mengelmoes van Engelse, Indiase, Afrikaanse en moderne invloeden met veel historische gebouwen. Hier vind je een rijke variatie van architectuurstijlen en alles is prima te voet te verkennen. De stad is in 1836 als landbouwnederzetting gesticht door Afrikaner boeren. De Britten annexeerden de stad maar behielden de naam, die ook wel als PMB wordt afgekort.

Historische gebouwen

Een van de oudste wijken, The Lanes, is een labyrint van steegjes en geeft een mooi beeld van Pietermaritzburg uit vroeger tijden. Er zijn een aantal interessante gebouwen te bezoeken, zoals het Parlementsgebouw, het Natal Museum, het Raadhuis en enkele koloniale huizen aan de Longmarket Street. De Tatham Art Gallery huist in het prachtige oude hooggerechtshof. Het museum heeft Franse en Engelse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw.

ZELF NAAR Pietermaritzburg?

Bekijk alle 4 reizen naar Pietermaritzburg

In Church Street zie je een standbeeld van Gandhi. Gandhi moest in 1893 een eersteklas wagon op het station van Pietermaritzburg verlaten omdat hij niet blank was. Verder kun je in deze plaats heerlijk slenteren door de omringende bossen en botanische tuinen en een bezoek brengen aan de natuurreservaten en recreatiegebieden in de omgeving.

Pietermaritzburg ligt in het oosten van KwaZulu-Natal aan de N3, op ongeveer een uur rijden van Durban.

Reizen Pietermaritzburg

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors