Louis Trichardt

Louis Trichardt

door Getaway Travel

Louis Trichardt is een typisch stadje dat groeide onder de impuls van de Voortrekkers. De stad is vernoemd naar een vroegere leider van de Voortrekker Louis Trichardt. Later zou blijken dat Trichardt juist had gehandeld, toen hij besloot hier zijn woonplaats te vestigen. Andere Voortrekkers trokken door richting Mozambique, maar werden allemaal vermoord.

Naamsverandering

Net als vele andere steden kreeg Louis Trichardt een nieuwe naam, namelijk Makhado. Makhado was een Venda-koning waar maar weinig over bekend was. De naamsverandering zorgde voor veel kritiek in de regio. Verschillende actiegroepen protesteerden tegen de naam, omdat de stad een geografische naam had moeten krijgen, en geen politieke naam.

ZELF NAAR Louis Trichardt?

Bekijk alle 4 reizen naar Louis Trichardt

Een standbeeld van de Venda-koning werd in 2005 geplaatst en daarmee werd het oude beeld van Louis Trichardt verwijderd en in een schuurtje bewaard. Wederom kwamen groeperingen in protest en het beeld werd beklad met kleuren van de oude Zuid-Afrikaanse vlag. In 2007 werd de naamsverandering teruggetrokken, Makhado werd weer Louis Trichardt.

Medike

Niet ver van Louis Trichardt ligt Medike, een natuurlijk erfgoed waar de Montgezi rivier in de loop der eeuwen een enorme kloof heeft uitgegraven. In Medike kan goed gewandeld worden, langs watervallen en bergstromen en door indrukwekkende bossen kloven. In de rotsen vind je oud rotstekeningen van het San-volk.

Louis Trichardt ligt in Limpopo, zo'n 110 kilometer ten noorden van Polokwane, aan de noordelijke snelweg N1.

Reizen Louis Trichardt

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors