Algoabaai

Algoabaai

door Getaway Travel

Algoa Bay is een prachtige baai met veertig kilometer aan mooie stranden. Het warme water, de rustige golfstroming en het koele briesje zorgen voor een ideale dag aan het strand. De Portugezen noemden deze baai 'bahia de lagoa', naar de smalle lagune die hier in zee uitmondt. Later is dit verbasterd naar Algoa Bay. De grootste stad aan deze baai is Port Elizabeth.

Marine Drive

Even ten zuiden van het centrum van Port Elizabeth bevindt zich de Marine Drive met talloze hotels, appartementencomplexen en allerlei horeca. De Boardwalk is het entertainmentcomplex met winkels, een bioscoop, het theater en het casino. Het populairste strand is Humewood Beach. Hier zorgt een overdekte promenade voor wat beschutting tegen de zon en er zijn zwembaden.

ZELF NAAR Algoabaai?

Bekijk alle 1 reizen naar Algoabaai

Stranden

Algoa kent nog vele andere, vaak rustigere, stranden zoals King's Beach, Hobie Beach, Pollok Beach, Brighton Beach, Bluewater Bay, St George's Strand and Wells Estate. Bij de meeste stranden kun je zwemmen, snorkelen, surfen, zeilen, jet-skiën en vissen. Op de grote stranden zijn strandwachten aanwezig.

Algoa Bay ligt in het zuidoosten van Zuid-Afrika, zo'n achthonderd kilometer ten oosten van Kaapstad.

Reizen Algoabaai

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors