Polokwane

Polokwane

door Getaway Travel

Iedereen kent de steden Johannesburg en Kaapstad wel, ook al is het alleen maar uit verhalen, maar wie kent nou eigenlijk Polokwane? Het is een stad vol met brede lanen, jacaranda's, parken en fonteinen. Polokwane is het agrarische en commerciële centrum van Limpopo, maar ook het culturele centrum van de regio. Er worden indrukwekkende tentoonstellingen georganiseerd en de stad heeft een aantal mooie, historische gebouwen.

Bezienswaardigheden

In en om Polokwane vind je een schat aan musea en nationale parken. Zo liggen het wereldberoemde Krugerpark en het mooie Polokwane Game Reserve niet ver van de stad. Tevens vind je hier het Bakone Malapa Northern Sotho Open-Air Museum: een openluchtmuseum waar je allerlei culturele uitingen van de Bakoni stam ziet.

ZELF NAAR Polokwane?

Bekijk alle 1 reizen naar Polokwane

Een bezienswaardigheid in de omgeving is de Cheune Crocodile's Farm, waar je alles leert over deze fascinerende reptielen. Iets minder leuk maar wel interessant is het Concentration Camp Cemetary, een begraafplaats voor de slachtoffers van de Anglo-Boerenoorlog. Deze plek is van historisch belang voor Zuid-Afrika en de omgeving van Polokwane.

Ligging

De stad heette oorspronkelijk Pietersburg en werd in 1886 gesticht in de provincie Limpopo door de Voortrekkers. Zij bouwden in eerste instantie een nederzetting veel zuidelijker dan Polokwane. Maar vanwege terugkerende botsingen met de lokale stammen trokken ze in noordelijke richting en stichtten Polokwane onder leiding van Andries Potgieter. Gelegen op een hoogte van 1,3 kilometer boven zee-niveau en op de Steenbokskeerkring zorgt ervoor dat bijna het hele jaar door de zon schijnt en er een lekker temperatuurtje heerst.

Er wonen in Polokwane tegenwoordig meer dan 150.000 mensen. De stad ligt erg strategisch: niet ver van de grens met nabijgelegen landen zoals Zimbabwe, Mozambique en Botswana en langs de drukke N1 snelweg die helemaal tot Kaapstad loopt.

Reizen Polokwane

Meer Polokwane

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors