Kimberley (Zuid-Afrika)

Kimberley (Zuid-Afrika)

door Getaway Travel

Kimberley is de hoofdstad van de Noord-Kaap en wordt ook wel de 'Diamond Capital of the World' genoemd. De stad ligt ongeveer in het midden van Zuid-Afrika en wordt vaak aangedaan wanneer men reist tussen Johannesburg en Kaapstad. In Kimberley zijn er verschillende historische attracties die je terugvoeren naar de tijd van de diamantkoorts, eind negentiende eeuw.

Diamanttijd

Wanneer je in een van de oude pubs stapt krijg je het gevoel dat men hier in de diamanttijd is blijven hangen. In de donkere, rokerige interieurs staan geschonden houten tafels en oude Castle Lager posters hangen nog aan de muur. Het verhaal gaat dat in 1871 op deze plek een groep goudzoekers kampeerde en een kok vanwege een klein vergrijp werd weggestuurd. Even later kwam hij terug, mét een diamant.

ZELF NAAR Kimberley (Zuid-Afrika)?

Bekijk alle 2 reizen naar Kimberley (Zuid-Afrika)

De Beers

In nog geen twee jaar tijd groeide Kimberley uit tot een tentenstad met maar liefst 50.000 mijnwerkers, waaronder Cecil John Rhodes. Deze machtige en meedogenloze financier richtte hier in 1887 de De Beers Consolidated Mines op en kocht later de Barnato's Kimberley Mine op. Hiermee kwam hij in het bezit van negentig procent van 's werelds gehele diamantindustrie.

Tentenstad

Nog steeds staat Kimberley synoniem voor de mijnindustrie en wordt hier naar diamanten gedolven. In het stratenpatroon van de stad kun je nog steeds zien dat Kimberley ooit een tentenstad was. De grillige plattegrond wijkt af van de keurige patronen van andere Zuid-Afrikaanse steden. De straten lijken door elkaar te lopen en je ziet af en toe een open veld.

Kimberley ligt 160 kilometer ten westen van Bloemfontein. Wil je een mijn van dichtbij bekijken, bezoek dan the Big Hole.

Reizen Kimberley (Zuid-Afrika)

Meer Kimberley (Zuid-Afrika)

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors