Ficksburg

Ficksburg

door Getaway Travel

Ficksburg is het centrum van de kersenindustrie in Vrijstaat en volgens Fickburg zelfs van de hele wereld. Boeren telen de vrucht en produceren de lokale kersenlikeur, Cherry Mampoer. De oogst van de vrucht vindt plaats tussen oktober en december. Ficksburg is een rustig, vriendelijk plattelands dorp, met fraaie zandstenen huizen en een Nederlandse gereformeerde kerk.

Cherry Festival

In november is er een Cherry Festival en kun je verschillende privé-tuinen bewonderen waar allerlei picknicks - natuurlijk met kersen - worden georganiseerd. Het Cherry Festival wordt al sinds 1967 gehouden, duurt drie dagen en trekt jaarlijks zo'n 30.000 bezoekers. Het evenement draait niet alleen om kersen. Er is een straatparade van praalwagens, majorettes en ruiters op paarden en kamelen. Ook wordt er een bal georganiseerd waar een Cherry Queen gekozen wordt.

ZELF NAAR Vrijstaat?

Bekijk alle 12 reizen naar Vrijstaat

Nog meer kersengenot beleef je tijdens de Cherry Trail. Deze route loopt langs verschillende kersengaarden, boerderijen en winkeltjes.

Trektochten

Voor degene die geen passie voor kersen hebben is Ficksburg alsnog een leuke stad om aan te doen. Vanuit Ficksburg worden trektochten in de bergen georganiseerd, waar rotstekeningen van het San-volk te bewonderen zijn. Ficksburg is ook een prima uitvalsbasis voor de mooie wandeltochten langs rotsschilderingen van de San in de omgeving.

Toeristen bezoeken het dorpje voornamelijk vanwege de nabijgelegen Katse Dam in de Maluti Mountains. Deze dam ligt op 3.000 meter hoogte en op het stuwmeer kun je varen en vissen. Het is de op een na grootste dam van Afrika. Vanuit Ficksburg is het zo'n twee uur rijden naar de Katse Dam.

Ficksburg ligt aan de R26 bij de grens met Lesotho, op zo'n twee uur rijden van Bloemfontein.

Reizen Vrijstaat

Meer Ficksburg

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors