Barrydale

Barrydale

door Getaway Travel

Het gehucht Barydale ligt vlakbij Ashton en lijkt op het eerste gezicht een idyllisch en vriendelijk boerendorp. Niets is minder waar. Wie verwacht hier nu gay-café's en zelfs een café genaamd Ronnies Sex Shop? Hoewel deze laatste ondanks de naam erg onschuldig is. Boer Ronnie Price schilderde de naam Ronnie's Shop op zijn winkeltje met verse groenten en fruit, maar vrienden van hem maakten er Ronnie's Sex Shop van.

Barrydale ligt op zo'n drie uur rijden ten westen van Kaapstad.

ZELF NAAR Barrydale?

Bekijk alle 5 reizen naar Barrydale

Vreemde bar

Het bleek een goede verkooptruc. Ineens stopten er zoveel auto- en motorrijders bij zijn winkel dat hij besloot de boel om te bouwen tot een café. Ronnie's Sex Shop is ondertussen een van de vreemdste bars van West-Kaap. Nog steeds gelegen in het oorspronkelijk winkelpand lijkt de bar maar heel klein met weinig uitstraling aan de buitenkant. Er staat zelfs een oude tractor voor de deur. Maar binnen is het gezellig druk en hoor je muziek uit de jaren zestig en zeventig.

Braai en bieren

Het café biedt een ruim aanbod aan Zuid-Afrikaanse bieren, lunchmogelijkheden en uiteraard de onmisbare braai. Laat ook zeker een krabbel na op de muur! Vele honderden toeristen en lokale bezoekers zijn je voorgegaan. Ronnie Price is nu al aardig op leeftijd maar laat zich nog graag zien in zijn sex-café. Achter de toog staat tegenwoordig meestal Ronnie jr.

Excentriek dorp

Je zult in Barrydale je ogen uitkijken. Zelfs het Barrydale Hotel, gelegen in een prachtig historisch gebouw, is van binnen eigenlijk een hip en ietwat kitscherig gay-vriendelijk hotel, met echte penis-kunst aan de muren. Dit excentrieke dorp blijkt dan ook een waar toevluchtsoord te zijn voor kunstenaars.

Reizen Barrydale

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors