Klimaat Johannesburg

Klimaat Johannesburg

Veel mensen komen via Johannesburg het land binnen en vertrekken direct naar een andere plaats, maar deze stad heeft zelf ook veel te bieden. Van een bezoek aan het interessante Apartheid Museum tot de hippe restaurants. En van een tour door het vervallen Soweto tot een wandeling door het flitsende zakencentrum. Wat je er ook gaat doen, je wilt graag goed weer tijdens jouw vakantie. Gelukkig is het weer in Johannesburg zelden een probleem en kan je deze stad kan heel het jaar door goed bezoeken. Er wordt zelfs gezegd dat het klimaat van Johannesburg nergens ter wereld verslagen kan worden.

Johannesburg klimaat

Zuid-Afrika is een groot land en kan verdeeld worden in verschillende klimatenzones. Het klimaat in Johannesburg is gematigd en ligt op de overgang van het tropische noorden naar de droge steppe in het zuiden. Dit klimaat wordt ook wel een gematigd savanneklimaat genoemd.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Door de ligging is het klimaat in Johannesburg kouder dan je zou verwachten op deze breedtegraad. De stad ligt op een plateau dat wel 1600 meter boven de zee uitstijgt, waardoor het relatief koel blijft.

Weer Johannesburg

In de winter heeft Johannesburg een zacht klimaat met aangename temperaturen. De zon schijnt vrijwel iedere dag en het is kurkdroog. 's Nachts daalt de temperatuur soms tot het nulpunt en wordt de stad soms bedekt door een laagje vorst.

De Zuid-Afrikaanse zomer loopt van oktober tot maart. In de zomer heeft Johannesburg een warm klimaat en stijgt de temperatuur soms zelfs boven de 30 graden. Later op de middag is het weer in Johannesburg druilerig en valt er vaak een verkoelende bui.

Beste reistijd Johannesburg

De beste reistijd voor Johannesburg is de droge Zuid-Afrikaanse winter. Het klimaat in Johannesburg is aangenaam warm en het blijft zonnig. Dit is ook de beste tijd om op safari te gaan, omdat de begroeiing minder dicht is door de droogte.

Verder is de beste reistijd voor Johannesburg vooral afhankelijk van de lokale vakantieperiodes. In de maanden december en januari is het hoogseizoen, waardoor veel toeristische gebieden drukker en prijziger zijn.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors