Klimaat Kaapstad

Klimaat Kaapstad

Kaapstad staat bekend als een van de mooiste steden van de wereld. Van de indrukwekkende Tafelberg tot de mooie stranden. En van de heerlijke wijnvelden tot het bruisende Waterfront. Wat je er ook gaat doen, je wilt zeker weten dat het weer in Kaapstad goed is. Over het algemeen heeft Zuid-Afrika een gematigd klimaat, maar het klimaat in Kaapstad is een geval apart. Door de zuidelijke ligging aan een koude zeestroom heeft de Moederstad te maken met een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Ben je van plan om deze prachtige stad te bezoeken, hou de weersverwachting van Kaapstad in de gaten.

Kaapstad klimaat

Het klimaat in Kaapstad is deels te wijten aan de zeestromen die langs het Kaapse Schiereiland voeren. Kaapstad ligt aan de zuidwestelijke kust van Zuid-Afrika aan de Atlantische Oceaan. Door de koude Benguelastroom die vanuit de Zuidzee bij Antarctica langs de westkust stroomt, ligt de watertemperatuur in Kaapstad een stuk lager dan langs de oostkust.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

De Agulhasstroom die langs de oostelijke kant van het Kaapse schiereiland voert, is een warmere zeestroom die het hele jaar door vochtige lucht over Kaapstad heen voert. Het klimaat in Kaapstad is hierdoor natter dan in de rest van Zuid-Afrika.

Weer Kaapstad

In de zomer is het klimaat vrijwel altijd zonnig, warm en droog. In de winter kan het weer in Kaapstad bijzonder grillig zijn. Het ene moment zit je in de stralende zon en het volgende moment wordt je van het strand afgeregend.

Het klimaat in Kaapstad en de Westkaap kan tussen de verschillende gebieden en wijken flink verschillen. Er wordt daarom ook wel gesproken van een microklimaat. Dat wil zeggen dat Kaapstad niet één klimaat, maar meerdere klimaten heeft. Aan de ene kant van Kaapstad kan het regenen, terwijl het aan de andere kant heel de dag zonnig en droog blijft.

Weersverwachting Kaapstad

Het klimaat in Kaapstad is van oktober tot april erg lekker met vrijwel iedere dag zon en een gemiddelde temperatuur van 20 graden. In de winter varieert het weer sterk, maar blijft het over het algemeen relatief warm. Bekijk voor je vertrekt de actuele weersverwachting in Kaapstad.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors