Modjadji Nature Reserve

Modjadji Nature Reserve

door Getaway Travel

In het Modjadji Nature Reserve vind je een van de meest fascinerende vegetaties van heel zuidelijk Afrika. Hier groeit namelijk de oeroude Modjadji-broodboom. Deze boom was het dieet van prehistorische reptielen. De reptielen zijn al lang uitgestorven maar de Modjadji-broodboom groeit vrolijk verder dankzij de verzorging van de Balobedu, het volk dat hier al generaties lang leeft.

Rain Queen

Het Modjadji Nature Reserve is werkelijk een uniek gebied door alle bijzondere planten die hier groeien én vanwege de bijzondere Rain Queen Modjadji en haar volk die hier 'de macht' hebben. Modjadji laat zich in het Engels vertalen als 'Ruler of the Day'. Deze koningin laat het hier door een ceremonie regenen en wordt na haar dood door haar dochter of kleindochter opgevolgd.

ZELF NAAR Limpopo?

Bekijk alle 137 reizen naar Limpopo

De laatste Rain Queen Makobo Constance Modjadji VI stierf in 2005. Momenteel is haar broer regent van het gebied. Hoogstwaarschijnlijk wordt de dochter van Modjadji VI tot Rain Queen gekroond wanneer ze 21 is.

Modjadji-broodboom

De Modjadji-broodboom is overvloedig aanwezig in het reservaat; niet alleen in aantal maar ook in grootte. Deze bizarre boom kan namelijk wel twaalf meter hoog worden, de bladeren 2,5 meter lang en de dennenappels kunnen een gewicht halen van 34 kilo! Kijk dus uit wanneer je onder een Modjadji-broodboom loopt.

Wildlife

In het Modjadji Nature Reserve heb je uitzicht over het bijzondere bos, acacia's, grasvelden met op de achtergrond het Krugerpark en de Vulovedu Mountains. Vooral wanneer er een mist hangt, is het hier bijna magisch. Er leven verschillende soorten wildlife wildbeesten, buffels, nyala's, impala's en meer dan 170 soorten vogels.

Het Modjadji Nature Reserve ligt in het oosten van Limpopo nabij de N36, op zo'n tien kilometer ten noorden van Duiwelskloof.

Reizen Limpopo

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors