Rondreis Magoebaskloof

Rondreis Magoebaskloof

door Marleen de Keyzer

Aan de rand van de noordelijke Drakensbergen lijkt het groener dan in de rest van Zuid-Afrika. De wegen leiden je dwars door inheemse bossen vol kersen-, mango- en avocadobomen. De ene na de andere plantage schiet voorbij, waarop boeren thee, bananen en pijnboompitten laten groeien. Dit is het centraaloostelijke deel van Limpopo. Dit is Magoebaskloof.

In dit weelderige gebied loopt een schitterende autoroute die je langs de mooiste plekken brengt. Ben jij klaar voor een rondreis door Magoebaskloof? Wij stippelen hem voor je uit!

ZELF NAAR Rondreis Magoebaskloof?

Bekijk alle 7 reizen naar Rondreis Magoebaskloof

Bezienswaardigheden in Magoebaskloof

Tussen de azalea's en kersenbomen van Haenertsburg begint je rondreis door Magoebaskloof. Via het Tzaneem Dam Nature Reserve leidt de route je over een spectaculaire weg door dichtbegroeide, groene bossen, pijnboomplantages en hoge bergen. Uiteindelijk kom je uit bij de Debengeni Falls, waarvan de kristalheldere poel wordt beschouwd als thuishaven van vereerde geesten. Neem een duik of maak een wandeling langs de watervallen.

Je volgende stop is Modjadjiskloof, voorheen ook wel bekend als Duivelskloof. Dit is een klein, maar mooi dorpje, waar je een drankje doet bij de grootste baobabboom ter wereld. Vanuit hier bezoek je ook het dorp waar de regenkoningin woont: Ga-Modjadji. Iets voorbij het dorp vind je verschillende picknickplaatsen tussen de palmvarens.

Als je vervolgens dezelfde weg terugneemt, kom je in misschien wel het groenste gebied terecht tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Je rijdt langs palmen, bananen- en theeplantages, en mango- en avocadobomen die een tropische sfeer creëren. Welkom in Tzaneen, een welvarend stadje waar je een nachtje blijft slapen.

De volgende ochtend neem je de ringweg Agatha Road die je voor 33 kilometer verrast met fraaie uitzichten, kronkelende wegen en weelderige landschappen. Maak onderweg de Rooikat Hiking Trail. Voor elf kilometer loop je door inheemse bossen, langs plantages en rivieren.

George's Valley vormt een mooie laatste stop tijdens je rondreis door Magoebaskloof. Vooral als je wel van wat actief houdt, zit je helemaal goed in deze avonturenhoofdstad van Limpopo. Mountainbike door de groene omgeving of ga te paard. Glijd aan een zipline door de weelderige bossen en seil ab van steile kliffen. Of wat dacht je van tuben, vliegvissen en quadrijden?

Beste reistijd Magoebaskloof

Als je deze autoroute door Magoebaskloof wil maken, ga dan in de Zuid-Afrikaanse herfst of lente. In de zomer (november tot januari) is het vaak erg warm en vochtig met omweer in de avonden.

In principe kan je deze route in één dag doen, maar we raden je aan er iets langer de tijd voor te nemen. In twee dagen heb je tijd genoeg om alles te zien en nog wat activiteiten te ondernemen. Tzaneen ligt halverwege de route en is een leuke plek om te overnachten.

Routebeschrijving

Je rondreis door Magoebaskloog begint en eindigt in Haenertsburg. Vanuit hier neem je de R71 tot de kruising met de R36, waar je links afslaat richting het noorden om de Modjadjiskloof en Ga-Modjadji te bezoeken. Daarna rijd je dezelfde weg terug om dit keer bij de kruising van de R71 en R36 de afslag zuidwaarts te nemen richting Tzaneen. Vanuit hier pak je de ringweg Agatha Road. Weer terug in Tzaneen volg je R528 die je terugbrengt naar Haenertsburg.

Hebben we je geïnspireerd om deze reis te maken? Bekijk alle (georganiseerde) rondreizen en autoreizen.

Fotocredits: Jack Holloway

Reizen Rondreis Magoebaskloof

Foto's & video's Rondreis Magoebaskloof

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors