Sutherland

Sutherland

door Getaway Travel

Het dorpje Sutherland staat ook wel bekend vanwege zijn heldere nachten, die waarschijnlijk te wijten zijn aan de ligging; Sutherland ligt op zo'n 1.500 meter boven zeeniveau in een droog en afgelegen gebied. Het kan behoorlijk koud worden in dit dorpje, het is bijna het koudste dorp van Zuid-Afrika, met in 2005 een record van -15 graden Celsius!

Grootste telescoop

Nog niet zolang geleden kreeg Sutherland er een attractie bij. Hier is namelijk de grootste telescoop van het zuidelijk halfrond ontwikkeld! Voormalig president Mbeki mocht het lintje doorknippen van de 'SALT'. Voor zowel Zuid-Afrika als de wereld is deze telescoop revolutionair. Dankzij zijn reikwijdte kan er veel meer informatie over het heelal worden verkregen dan tot nu toe mogelijk was. Zuid-Afrika krijgt zo een belangrijke rol in de wereld op het gebied van de astronomie.

ZELF NAAR Noord-Kaap?

Bekijk alle 18 reizen naar Noord-Kaap

Eindeloos zicht

En jij kunt hier ook een kijkje nemen! En wel een heel bijzonder kijkje; deze telescoop is een van de beste plekken op aarde om sterren en ander hemelsmooie curiositeiten te zien. Tijdens een tour word je helemaal op de hoogte gebracht door een gids, informatieve posters en foto's, genomen vanuit de Hubble telescoop. En natuurlijk diverse telescopen. Je hebt dan een uniek en eindeloos zicht op allerlei sterren, planeten en melkwegstelsels. Het lijkt wel een science-fiction filmset!

Sutherland ligt in de provincie Noord-Kaap, op zo'n vier uur rijden van Kaapstad.

Reizen Noord-Kaap

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors