Witsand Nature Reserve

Witsand Nature Reserve

door Getaway Travel

Een van de meest bizarre natuurlijke fenomenen in Zuid-Afrika is het brullend zand in het Witsand Nature Reserve. Hier hebben niet alle leeuwen Afrika zich verzameld maar dit geluid is afkomstig van dertig meter hoge zandduinen die, jawel, brullen. Een wonderlijke groep duinen bedekt met fijn wit zand ligt te midden van een zee van rood zand van de Kalahari woestijn. Het witte zand is qua gewicht lichter dan het rode en vermengd zich daardoor niet.

Bewegend zand

Wanneer je op een hete en droge dag op het zand stapt, ontstaat er een brullend geluid dat wel vierhonderd meter verder te horen is. Dit wordt veroorzaakt door de sterke wrijving van de zandkorrels die tegen elkaar schuren. Wanneer het zand in beweging wordt gebracht, wordt de lucht die tussen de korrels gevangen zat vrijgelaten en veroorzaakt dit karakteristieke geluid.

ZELF NAAR Noord-Kaap?

Bekijk alle 19 reizen naar Noord-Kaap

Om dit te horen kun je het beste tussen in de periode tussen september en april naar het Witsand Nature Reserve gaan, want dan is het er heet en droog: de ideale omstandigheden om zand te laten brullen.

Het Witsand Nature Reserve vind je in Noord-Kaap, in de Kalahari woestijn, zo'n 1,5 uur rijden van het mooie plaatsje Olifantshoek.

Reizen Noord-Kaap

Meer Witsand Nature Reserve

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors