Jacobsdal en Jagersfontein Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Jacobsdal en Jagersfontein

door Getaway Travel

Nabij de mijnstad Kimberley liggen verschillende kleinere mijnstadjes verspreid, waaronder Fauresmith, Koffiefontein en Jagersfontein. Bij dit laatste dorpje aanschouw je de diepste en grootste mijn ter wereld, de Jagersfonteinmijn. Hier in de buurt ligt Jacobsdal, waar je zeker even langs moet voor goede wijn.

Jacobsdal is een klein agrarisch dorpje waar gewassen als druiven, aardappelen en pinda's worden verbouwd. Vooral druiven doen het goed in deze regio. Jacobsdal had de eerste wijnkelder buiten de Kaapprovincie en bij de Landzicht Winery worden al jaren topwijnen geproduceerd.

ZELF NAAR Vrijstaat?

Bekijk alle 13 reizen naar Vrijstaat

Jagersfonteinmijn

Jagersfontein werd gesticht in 1871, dankzij de ontdekking van de eerste diamant in dit gebied. In hetzelfde jaar werden openbare opgravingen gedaan en was de Jagersfonteinmijn een feit. Tegenwoordig is deze mijn met een diameter en diepte van 760 meter de diepste handgemaakte open mijn ter wereld. Twee van de tien grootste diamanten ooit zijn hier gevonden: de 972 karaat Excelsior diamant en de 637 karaat Reitz diamant.

Breng vooral een bezoek aan het mijnmuseum Jagers Mining Village, gelegen naast de Jagersfonteinmijn, en verbaas je over de enorme grootte van de mijn. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! De fascinerende historie van Jagersfontein is vastgelegd in het Open Mine Museum.

Omgeving

Fauresmith staat bekend als één van de drie steden in de wereld met een spoorlijn dwars door het centrum. Er rijdt nog altijd een oude stoomtrein.

Langs de Riet rivier ligt het oude mijndorpje Koffiefontein. Aan het einde van de negentiende eeuw werd hier diamant gevonden, waarna het inwonertal van het plaatje snel toenam. De diamantmijn is nog steeds in gebruik, maar de is vooral terug te vinden in het openluchtmuseum.

In de buurt van Jacobsdal liggen de slagvelden Magersfontein en Paardeberg. Rond 1900 was dit het strijdtoneel van de Engelsen en de Boeren. Bekijk onderweg naar Paardeberg ook het Britse blokhuis, gebouwd in 1900. Bij Petrusburg, een agrarisch cultureel centrum, strekken zich zoutpannen uit zover als het oog reikt. Emmaus, het middelpunt van Zuid-Afrika, ligt twintig kilometer van de stad.

Jacobsdal ligt in Vrijstaat, zestig kilometer ten zuiden van Kimberley. Jagersfontein ligt op 1,5 uur rijden van Jacobsdal.

Reizen Vrijstaat

Foto's & video's Jacobsdal en Jagersfontein

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors