Golden Gate Highlands National Park

Golden Gate Highlands National Park

door Getaway Travel

In het Golden Gate Highlands National Park in Vrijstaat vind je uitgestrekte graslanden en spectaculaire zandsteenformaties. Het park dankt zijn naam aan de vlaktes die door de zon in de late namiddag een gouden gloed krijgen. Het park werd in 1963 opgericht om de zandstenen kliffen te beschermen. Er leven onder andere blesbokken, witstaartgnoes, reebokken, bergrietbokken, jakhalzen, lammergieren, zwarte arenden en steppe-arenden.

Veel mensen komen hier om te wandelen of om een stevige hiketocht te maken. Een mooie wandeling is de Rhebok Hiking Trail. Deze is 33 kilometer lang , duurt zo'n twee dagen, en is een geweldige manier om het park te bezichtigen.

ZELF NAAR Golden Gate Highlands National Park?

Bekijk alle 4 reizen naar Golden Gate Highlands National Park

Basotho Cultural Village

In het park ligt het kleine Basotho Cultural Village. Dit openluchtmuseum biedt je een kijkje in de wereld van de traditionele Basotho-stam. Hoewel het leven wordt nagespeeld door acteurs, is het behoorlijk informatief. Je kunt er logeren in rondavels, Afrikaanse ronde hutten, en eten in een outdoor restaurant. Er zijn interessante tours langs de oude rotskunst waar je meer te weten komt over de medicinale werking van planten. Ga in het dorp ook eens op bezoek bij de medicijnman van het dorp. Hij kan je toekomst voorspelen door botten te lezen. Vast en zeker een indrukwekkende ervaring!

Het Golden Gate Highlands National Park ligt in het oosten van Vrijstaat, ten noorden van Lesotho, en bereik je via R74 en de R712. Op de website van Golden Gate Highlands National Park vind je meer over de route en andere praktische informatie.

Reizen Golden Gate Highlands National Park

Meer Golden Gate Highlands National Park

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors