Godsdienst in Zuid-Afrika

Godsdienst in Zuid-Afrika

door Getaway Travel

Het geloof speelt voor de meeste Zuid-Afrikanen een grote rol. De godsdienst maakt de kloof tussen de verschillende bevolkingsgroepen kleiner en is voor veel mensen een steunpilaar in hun leven. Naast het christendom, dat vertegenwoordigt wordt door een ruime meerderheid van de zwarte en blanke bevolking, is de invloed van inheemse, eeuwenoude geloven niet verdwenen.

Afrikaanse genezers spelen nog altijd een belangrijker rol in het leven van veel zwarte Zuid-Afrikanen. Daarnaast telt Zuid-Afrika ruim een half miljoen hindoes. Het hindoeisme is daarmee de belangrijkste religie voor de Indiërs in Zuid-Afrika.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

De groep van 400.000 moslims is groeiende en leeft voornamelijk in de grote steden, zoals Kaapstad. De meeste joden zijn te vinden in Johannesburg en vormen een groep van ongeveer 150.000 gelovigen.

African Independent Churches

Meer dan driekwart van de Zuid-Afrikaanse bevolking voelt zich verbonden met het christendom. De zwarte onafhankelijke kerken worden de The African Independent Churches genoemd en hebben de grootste groep aanhangers. De gemeenschap telt maar liefst 6 miljoen leden in Zuid-Afrika, verdeeld over ruim 3000 kerken. De grootste groep binnen deze zwarte kerkgemeenschap is de Zion Christian Chruch met een paar miljoen volgelingen, verspreid over het land.

Van de blanke kerken is de calvinistische Nederduitse Gereformeerde Kerk de grootste. De kerk vertegenwoordigt een groep van 1.350.000 leden in Zuid-Afrika. Een wereldberoemde kerkelijke leider is aartsbisschop Desmond Tutu. Hij werd de eerste zwarte Zuid-Afrikaanse leider van de Anglicaanse Kerk. In 1984 mocht hij de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst nemen voor zijn verzet tegen de apartheidspolitiek.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors