Big Hole

Big Hole

door Getaway Travel

Er zijn een aantal interessante attracties in Kimberley, waarvan de meeste je wel doen herinneren aan de diamantkoorts. De belangrijkste en meest spectaculaire is the Big Hole. Mijnwerkers groeven met weinig meer dan een houweel en een schop in de aarde. In 1889 resulteerde dat in een gat van niet minder dan 215 meter diep. Dit is het op een na grootste gat op aarde dat door de mens is gemaakt. Het heeft een doorsnede van 1,6 kilometer en beslaat zo'n zeventien hectare.

Het grootste gat met de hand gemaakt is de nabijgelegen Jagersfonteinmijn.

ZELF NAAR Kimberley (Zuid-Afrika)?

Bekijk alle 2 reizen naar Kimberley (Zuid-Afrika)

Blik in de diepte

Dat al dit gegraaf niet voor niets was bewijst wel de hoeveelheid diamanten die hier uit werd gehaald: wel 14,5 miljoen karaat! Duizenden mijnwerkers, manuren en 2.722 kilo aan diamanten later viel er niet zo veel meer te halen. In 1914 werd de mijn officieel gesloten. Sinds enkele jaren is het een ware trekpleister voor toeristen. Zo kun je vanaf een van de twee uitkijktorens een blik in de diepte werpen. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Kimberley Mine Museum

Het beste zicht heb je wanneer je via het aangelegen Kimberley Mine Museum bezoekt. Dit is een schilderachtig museumdorp met klinkerstraatjes waaraan historische huisjes liggen. Er is een kleine kerk, een apotheek, café en er liggen verschillende winkeltjes ingericht met authentieke spullen. Kinderen kunnen hier zelf naar diamanten zoeken!

Kimberley ligt ongeveer in het midden van Zuid-Afrika, 160 kilometer ten westen van Bloemfontein.

Reizen Kimberley (Zuid-Afrika)

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors