Volkeren Eastern Cape

Volkeren Eastern Cape

door Getaway Travel

De eerste bewoners van dit gebied werden de Khoisan genoemd. De naam Khoisan is een samenvoeging van de San en de Khoikhoi. De San waren bosjesmannen en jagers die oorspronkelijk in het noorden van Botswana leefden.

Na enkele jaren van ontwikkeling werden de jagers herders (Khoikhoi) en trokken ze steeds verder naar het zuiden. Rond 1600 leefden de Khoisan verspreid door heel Zuid-Afrika.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 366 reizen naar Zuid-Afrika

Khoisan

De Khoisan moesten de Eastern Cape delen met schipbreukelingen die de Afrikaanse Bantu-taal spraken. Zij vestigden zich in Eastern Cape en het aangrenzende Kwazulu-Natal. De groep aan de zuidkant van de Umwimvubu rivier staan bekend als de Xhosa.

De bekendste Xhosa is Nelson Mandela. Jarenlang leefden de Xhosa en de Khoisan in vrede samen, totdat de blanke boeren interesse kregen in het mooie Eastern Cape.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Zuid-Afrika.nl nieuwsbrief!

Onafhankelijk advies over je reis naar Zuid-Afrika

De reisspecialisten van de Zuid-Afrika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Zuid-Afrika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Afrika Desk!

Like deze pagina

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors