Anglo-Boer War Museum

Anglo-Boer War Museum

door Getaway Travel

Het Anglo-Boer War Museum memoreert de verschillende oorlogen tussen de Britten en de Boeren, waar niet alleen veel blanken stierven maar ook duizenden zwarten die in dienst van de blanken waren. Dit museum in Bloemfontein is het enige museum ter wereld dat uitsluitend is gewijd aan de Anglo-Boerenoorlog van 1899 tot 1902.

Achtergrond van de oorlog

In het Anglo-Boer War Museum museum zie je niet alleen documentatie van deze oorlog in Zuid-Afrika, maar ook de gevolgen ervan in India, Bermuda en Portugal. Het museum heeft een unieke kunstcollectie en interessante exposities, maar brengt de bezoeker ook dichter bij het begrijpen van de achtergrond waartegen de oorlog plaatsvond. Het National Women's Memorial bevindt zich op dezelfde locatie.

ZELF NAAR Bloemfontein?

Bekijk alle 7 reizen naar Bloemfontein

Het Anglo-Boer War Museum ligt ten zuiden van het stadscentrum van Bloemfontein aan de Monument Road. Bloemfontein ligt ongeveer in het midden van Zuid-Afrika, vierhonderd kilometer ten zuiden van Johannesburg. Op de website van Anglo-Boer War Museum vind je meer over de kunstcollectie en andere praktische informatie.

Reizen Bloemfontein

Foto's & video's Anglo-Boer War Museum

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors